Archive marts 2010

Slankekur – 5 fødevarer der slanker

31 marts, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Prøver du at tabe dig, er der måske hjælp at hente fra disse 5 fødevarer, som alle beviseligt sætter forbrændingen i vejret, og dermed kan sætte skub i vægttabet:

 • Æg

Æg indeholder en stor mængde protein, hvilket giver et stabilt blodsukker. Et stabilt blodsukker mindsker den “lækkersult”, der kan opstå i løbet af dagen, hvis vi ikke føler os tilstrækkeligt mætte. Derudover giver stabilt blodsukker mere koncentration og velvære i løbet af dagen.

 • Bønner

Bønner indeholder det naturlige fordøjelseshormon cholecystokinin, der beviseligt nedsætter appetitten, så du ikke spiser så meget i løbet af dagen.

 • Salat

Salat indeholder ekstremt få kalorier, så det er muligt at spise en stor mængde uden at tage på. Den store mængde på tallerkenen snyder maven til at tro, at den er fuld, så du hurtigere føler dig mæt.

 • Grøn te

Grøn te er et kendt slankemiddel. Det indeholder koffein, som virker slankende på en sund måde samt gode antioxidanter som f.eks. catechiner, der øger kroppens fedtforbrænding på en naturlig måde.

 • Pærer

Pærer er en af den frugter, som indeholder allerflest fibre. Fiberrig mad giver en stor mæthedsfornemmelse og et stabilt blodsukker.

mid banners in subpages are coming here soon

Mental sundhed – hold hjernen frisk

30 marts, 07:00, by Redaktionen Tags:, ,

At det er vigtigt at holde hjernen i gang er ikke noget nyt, men nu viser ny og spændende forskning, at vores hjerne rent faktisk bevarer sin evne til at skabe nye hjerneceller i hele vores levetid. Tidligere har man ellers antaget, at man blev født med et endeligt antal hjerneceller, der var for nedadgående med alderen. Men omfattende forskning viser nu, at hjernen hele tiden udvikler sig og danner nye forbindelser. Vi har altså mulighed for at holde hjernen ung og frisk gennem hele livet.

Her er en række gode tips til, hvordan du bevarer en sund og velfungerende hjerne hele livet igennem:

 • Spis masser af frisk frugt og grønt. Frugt og grønt indeholder sunde antioxidanter, som beskytter hjernen mod skadelige miljøpåvirkninger og mindsker risikoen for inflammation.
 • Sørg for at få 8 timers sammenhængende søvn hver nat. Hjernen restituerer og genopbygger sig selv, mens vi sover, og dårlig eller mangelfuld søvn kan skade hjernen både på kort og længere sigt.
 • Undgå stress. Når vi er stressede, dannes der kortisol, hvilket er nedbrydende for hjernen. I store mængder kan kortisol føre til alvorlige skader på hukommelse. Sørg derfor for at indlægge nogle pauser i løbet af dagen, hvor hjernen kan koble af. Du kan også læse mere under kategorien Stress her på siden, hvor du kan finde gode råd til at mindske stress i hverdagen.
 • Få tilstrækkeligt af den sunde fedtsyre DHA, som fremmer produktionen af hjerneceller. DHA findes i store mængder i fed fisk såsom laks, makrel og sild. Under Sund mad og drikke kan du finde lækre opskrifter, som indeholder fed fisk.
 • Dyrk masser af motion. Konditionstræning, som får pulsen op, får neuronerne til at fungere bedre og fremmer væksten af hjerneceller.
 • Giv dig selv og din hjerne nye udfordringer livet igennem. Hver gang hjernen bliver stillet overfor nye, komplekse opgaver, vil den udvikle og danne nye hjerneforbindelser og dermed holde sig i form. Nye opgaver kan f.eks. være at starte til en helt ny sportsgren, at lære et nyt sprog, at begynde til dans, lære at spille skak eller lignende. Bare det er noget nyt.

Rigtig god fornøjelse!

mid banners in subpages are coming here soon

Hårpleje – hjemmelavet hårserum

29 marts, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Døjer du med tørre eller slidte hårspidser, så prøv med lidt hjemmelavet hårserum, som nærer håret og giver det glans.

Det skal du bruge:

Jojobaolie

E-vitaminolie

Rosmarinolie

Alle produkterne kan købes i helsekostbutikker. Den hjemmelavede hårserum er meget drøj i brug, og du har således et sundt og billigt produkt til lang tids brug.

Sådan gør du:

Fyld en flaske eller anden beholder med jojobaolie. Tilsæt lidt e-vitaminolie og nogle enkelte dråber rosmarinolie. Ryst flasken og opbevar den på køl. Den hjemmelavede hårserum fordeles i håndfladerne og gnides ind i hårspidserne efter hver hårvask. Pas på med ikke at bruge for meget – et par dråber er nok.

Derfor virker det:

Olie virker blødgørende og fugtgivende på håret og er fyldt med vitaminer, som styrker og nærer håret. Rosmarin har gennem århundrede været anvendt som en effektiv urt i forbindelse med hårpleje, da den både virker rensende og styrkende.

God fornøjelse!

mid banners in subpages are coming here soon

Kalktilskud – virker det?

26 marts, 07:00, by Redaktionen

Der har været meget debat i medierne om, hvorvidt kalkskud virker eller ej. Alle undersøgelser peger dog på, at der ER en effekt ved at tage et kalktilskud, dog er der visse faktorer, du bør være opmærksom på, for at få det optimale ud af dit kosttilskud.

Virker kalktilskud?

Både nationale og internationale undersøgelser viser, at en korrekt indtagelse af kalktilskud hæmmer knoglernes afkalkning og beskytter mod knoglebrud. Selv billige præparater formår at øge kalkindholdet i knoglerne med 1-2 % i forhold til personer, som ikke tager kalktilskud.

Gode råd

For at optage dit kalktilskud, bør du dog være opmærksom på følgende:

 • Sørg altid for at kombinere dit kalktilskud med et indtag af D-vitamin. Mange præparater indeholder både kalk og D-vitamin, så du får den rette dosis. D-vitaminet er nødvendigt for at optage kalken i kroppen.
 • Tag dit kalktilskud i forbindelse med et måltid. Når vi spiser, øges mængden af mavesyre i vores mave, og det hjælper til at opløse kalktabletterne, så kroppen kan optage dem. Særligt ældre mennesker, som har en mindre mængde mavesyre bør være opmærksom på ikke at indtage kalktilskud på fastende mave.
 • Ønsker du at spare penge, kan du med fordel vælge et calcium carbonat, der hører til det billigste kalkforbindelser uden at dette ser ud til at påvirke effekten.
mid banners in subpages are coming here soon

Helbred – sundere med fleksibel arbejdstid

25 marts, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Se billede i fuld størrelse

De stressende morgener, hvor man hele tiden er et skridt bagud, børnene skriger, og morgenmaden sluges eller springes over, tærer på helbredet. Den konstant dårlige samvittighed, både overfor chefen og familien er med til at nedsætte immunforsvaret og gøre os pirrelige og utilpasse langt op ad dagen.

Der er ikke forsket ret meget inden for området, men de undersøgelser, der er foretaget, peger entydigt på, at fleksible arbejdstider forbedrer helbredet markant. Selv at kunne styre arbejdstiden giver ifølge undersøgelserne bedre søvn, mere energi i hverdagen, større psykisk velbefindende samt færre tilfælde af stress og forhøjet blodtryk.

mid banners in subpages are coming here soon

Gulerod – dagens grønsag

24 marts, 07:00, by Redaktionen Tags:, ,

Styrk øjnene og forebyg rynker med denne populære grønsag med de mange anvendelsesmuligheder.

Udseende og årstid

Der findes to slags gulerødder, nemlig vintergulerødder og sommergulerødder. De ligner hinanden til forveksling, bortset fra at vintergulerødderne ofte er større og mere grove i det. Derudover er det kun sommergulerødder, der sælges med top i små bundter, mens vintergulerødderne er dem, du finder i poser i supermarkedet hele året igennem.

Gulerødder har en karakteristisk gul farve, som efter sigende skulle kunne give et gyldent skær til huden, dog viser undersøgelser, at man skal spise 1-2 kilo dagligt for at opnå denne effekt.

Anvendelse

Guleroden er en populær grønsag, som spises året rundt i mange forskellige slags retter. Guleroden kan både dampes, svitses, stuves, rives eller spises helt og råt. Mange holder af at spise guleroden som en sund snack i løbet af dagen. Skræl gulerødderne, skær dem i små stave og opbevar dem i en skål vand i køleskabet – så har du et nemt og sundt alternativ til de søde sager i løbet af dagen, når sulten melder sig. Kroppen kan have svært ved at fordøje rå gulerødder, og derfor kan du også med fordel rive dem først og lave en lækker råkost.

Sundhed

Gulerødder er en god kilde til A-vitamin, som blandt andet styrker synet og hjælper til at forebygge rynker. Gulerødder indeholder nemlig en stor mængde betakaroten, som i kroppen bliver omdannet til antioxidanten A-vitamin. Husk altid at spise lidt fedt sammen med dine gulerødder, da A-vitamin er fedtopløselig. Det kan f.eks. være en håndfuld nødder eller lidt koldpresset olie. Spiser du en mellemstor gulerod dagligt, har du dækket dit daglige behov for A-vitamin. Ingen anden grønsag indeholder så meget A-vitamin.

Desuden indeholder gulerødder Kvitamin, folat, kalcium, krom, jern, zink og kostfibre. Krom stabiliserer blodsukkeret, hvilket gør gulerødder velegnede til personer med diabetes. Kostfibrene fremmer fordøjelsen og holder hjertet sundt.

mid banners in subpages are coming here soon

Meditation i hverdagen

23 marts, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Meditation – mental udrensning.

Meditation er et effektivt middel mod stress. Mediterer du jævnligt, vil du gradvist opnå større velvære, harmoni og overskud i hverdagen.

Desværre er det de færreste af os, som synes, at vi har tid til at sætte 5-10 minutter af til bare at være os selv. Helseportalen har et tip! Download en guidet meditation til din bærbare musikafspiller og hør den på de ledige stunder i løbet af dagen: Når du sidder i toget, mens du ligger på stranden, når du sidder i et venteværelse, før sengetid eller lignende.

De guidede meditationer fører dig nemt og hurtigt ned i et afslappet stemningsleje, de hjælper dig til at tømme hovedet for tanker og være til stede i nuet. De første gange du prøver at meditere, kan du opleve, at det er svært at geare ned og slippe tankerne. Men som med alt andet gør øvelse mester, og med de smarte meditationer på musikafspilleren, har du nem adgang til disse små åndehuller i løbet af de travle dage. Kommer du først ind i rutinen, vil du snart blive afhængig af din daglige meditation.

Videnskabelige undersøgelser vider, at meditation gør os lykkeligere og nedsætter vores stressniveau.

HER kan du downloade en gratis meditation

Du kan finde også guidede meditationer til download HER eller HER.

Rigtig god fornøjelse!

mid banners in subpages are coming here soon

Powerhoop – nyt og sjovt træningsudstyr

22 marts, 07:00, by Redaktionen Tags:, ,

Moderne version af den klassiske hulahopring giver dig spændstig talje og stærk ryg!

Hvis du vil have en tynd og flot talje på en nem, sjov og effektiv måde – så var det måske en idé at investere i en Powerhoop.

En powerhoop er en ny og smart udgave af den gammeldags hulahopring, der er specielt designet til at give en slank og stærk talje.

Forskellen på de gamle hulahopringe og de nye powerhoops er, at de nye ringe er større og desuden polstret med en lækker, farverig gummibelægning. Den øgede vægt gør ringen til et effektivt træningsredskab, som styrker musklerne i taljen, hofterne, maven, ryggen og benene.

De nye powerhoops er et oplagt valg til alle med svag ryg, idet ringen er skånsom og effektiv på samme tid. Den store diameter på Powerhoop’en gør den nem at bruge, og den tunge, polstrede ring trimmer effektivt musklerne ved bare få minutters brug om dagen.

Når du bruger din powerhoop, bør du jævnligt skifte retning, så du får trænet musklerne i begge sider af kroppen.

Rigtig god fornøjelse!

mid banners in subpages are coming here soon

Homøopati – Hvad er det?

19 marts, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Princippet bag

Homøopati er sammensat af de græske ord homoios, som betyder lignende og pathos, som betyder lidelse. Behandlingsformen bygger på princippet om, at en medicin kan kurere symptomer som denne selv fremkalder ved at fortynde det i vand eller alkohol, indtil det aktive stof ikke længere er at finde i blandingen. Den homøopatiske opfattelse er således, at et lægemiddel, som i store doser fremkalder en sygdoms symptomer hos raske mennesker, i små doser vil helbrede den samme sygdom både fysisk, følelsesmæssigt og mentalt.

Fokus på hele mennesket

Homøopati kaldes også for holistisk årsagsbehandling. Det skyldes, at homøopaten forsøger at behandle årsagen til lidelsen frem for at fokusere på symptomerne. På baggrund af det samlede symptombillede prøver homøopaten at stimulere patienten til at genvinde sin fysiske og psykiske sundhed. Homøopater benytter sig af en lang række lægemidler fra mineral-, plante- og dyreriget. Homøopati anvendes både til behandling af akutte og kroniske lidelser hos mennesker og dyr.

Udbredelse

Homøopatien blev grundlagt af den tyske læge og kemiker Samuel Hahnemann, som levede fra 1755 – 1843. I løbet af det 19. århundrede blev homøopati stadigt mere udbredt, og i 1830 åbnede den første homøopatiske skole. I dag praktiseres homøopati i 41 ud af 44 europæiske lande samt i flere andre lande udenfor Europa. I Tyskland har ca. 70 % af alle læger en kort homøopatisk tillægsuddannelse. I 2007 blev der ifølge de registrerede tal ordineret 49.300 homøopatiske produkter af de praktiserende læger i England.

Effekt

Homøopati hører ikke blandt de anerkendte former for alternativ behandling. De videnskabelige resultater er mangelfulde, og der er således ingen konkrete beviser for, at homøopati virker. Flere forskere mener, at de registrerede succeser fra homøopati skyldes ren placebo effekt. Tilhængere mener omvendt, at der er politiske interesser i at underkende homøopati, idet medicinen er billigere end traditionel medicin. Følg med på Helseportalen og læs spændende information om homøopati og de nyeste forskningsresultater.

mid banners in subpages are coming here soon

Hudpleje – Hjemmelavet ansigtsscrub

18 marts, 07:00, by Redaktionen Tags:, ,

For at opnår en smukkere, renere og sundere hud bør du 2-3 gange ugentligt massere dit ansigt og delkoté med en effektiv skrubbecreme, der fjerner døde hudceller og giver huden nyt liv.

Desværre er de fleste skrubbecremer meget dyre. Helseportalen giver dig her en opskrift på en sund og effektiv skrubbecreme, du nemt selv kan lave – og som er mindst lige så god som mange af dem, du kan få i forretningerne.

Det skal du bruge:

Mandelolie eller hybenkerneolie

Fint salt

Et par dråber æterisk lavendelolie

Lidt friskpresset citron

Sådan gør du:

Bland ingredienserne til den ønskede konsistens og opbevar cremen i køleskabet mellem hver brug. Cremen kan holde sig cirka en uge. Du kan med fordel anvende skrubbecremen om morgenen, mens du er i bad, så skyller du nemt eventuelle rester ud af hårgrænsen og det varme vand sørger for at åbne porerne, så huden er modtagelig for behandlingen. Masser blidt skrubbecremen ind i ansigtet og brystpartiet med cirkulerende bevægelser. Skyl efter med lunkent vand og slut af med nogle håndfulde iskoldt vand, som lukker porerne igen. Påfør til sidst din daglige fugtighedscreme. Behandlingen bør gentages 2-3 gange ugentligt, ikke mere, da det stresser huden.

Sådan virker det:

Det fine salt fjerner effektivt døde hudceller, mens olien blødgør og tilfører fugt. Citronsaften virker antibakteriel og rensende, mens lavendelolien beroliger huden.

Rigtig god fornøjelse!

mid banners in subpages are coming here soon