Archive april 2010

Radise – Dagens grønsag

30 april, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Radise – Sprængfyldt med C-vitamin

Netop nu bugner grønthandlerne med friske radiser. De smukke, røde grønsager har et højt indhold af C-vitamin og er en sund og velsmagende ingrediens, som egner sig godt til sommerens salater.

Udseende og årstid

Radise er en etårig plante, som kan svinge meget i udseende fra lang til rund og fra rød over hvid til en kombination af rød og hvid. Radisen har højsæson fra april-december. Man kan kun spise knolden, men den grønne top er flot til at pynte maden med.

Anvendelse

Radisen er en af de ældste kulturplanter, som er blevet spist lige siden det pyramidetiden. Den røde grønsag kom til Danmark i 1600-tallet, men blev først rigtig populær omkring år 1800. Radisen anvendes i rå form og er populær i alle slags salater eller som pynt på smørrebrødet. Det er flot at skære radisen i skiver på grund af dens unikke farvekombination.

Ernæringsinfo

Radisen indeholder hele 22,7 % protein og masser af gode kostfibre, som holder mæthedsfornemmelsen længere. Derudover indeholder de C-vitamin, folat, natrium, jod og raphanol, som giver en bedre fordøjelse.

mid banners in subpages are coming here soon

Helbred – 5 gode råd

29 april, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Når sommeren og solen står for døren, får vi ekstra energi og lyst til at leve sundt. Benyt lejligheden til at få nogle gode vaner, der kan hjælpe dig nemmere gennem den mørke tid og forbedre dit immunforsvar.

5 gode råd til et bedre helbred:

  • Sørg for at få en god nats søvn, gerne 8 timer i træk
  • Spis og drik sundt og varieret
  • Få godt med lys og frisk luft hver dag
  • Dyrk motion
  • Undgå stress
mid banners in subpages are coming here soon

Akupunktur mod tandlægeskræk

28 april, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Akupunktur er efterhånden en anerkendt behandlingsmetode til smertebehandling, men ny forskning viser, at metoden også har mange andre spændende anvendelses muligheder.

Et helt nyt forsøg fra Storbritannien viser, at akupunktur kan kurere tandlægeskræk. I forsøget deltog 20 personer med tandlægeskræk. Efter behandling med akupunktur kunne de alle gå til tandlægen uden problemer.

Forsøget har vakt interesse i hele Europa, og i Danmark er flere tandlæger allerede begyndt at tackle patienternes skræk ved hjælp af alternative behandlinger.

I Kina og andre lande i Asien er akupunktur en normal del af  behandlingstilbudende på lægeklinikker og hospitaler. Akupunktur går kort fortalt ud på at skabe en balance mellem de to modvirkende kræfter yin og yang ved at sætte spidse nåle forskellige steder i ansigtet og på kroppen.

mid banners in subpages are coming here soon

Hudpleje – Dobbelt op

27 april, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Få en smuk, ren hud ved at bruge 2 ansigtsmasker i træk.

Har du en aftale i aften, og vil du gerne gøre lidt ekstra for ansigtshuden i den anledning. Prøv kombinationen af en peelende og fugtgivende maske under morgenens brusemad.

Start med at massere en peelende / exfolierende maske ind i ansigtet, mens du står under bruseren. Masken fjerner døde hudceller og renser i dybden.

Afslut med en fugtgivende og vitaminrig maske, som giver huden næring og glans. Brug trækketiden på at barbere ben eller hop i badekåben og benyt lejligheden til at drikke en kop te og læse en god bog.

Under Hudpleje finder du spændende opskrifter på ansigtsmasker, du selv kan lave.

Kombinationen af de to masker gør huden glat og får makeuppen til at sidde bedre, så din foundation ikke klumper.

mid banners in subpages are coming here soon

Kosmetik – lav din egen

26 april, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Hjemmelavet kosmetik er både billigere, sundere og sjovere end det, man kan købe i butikkerne. Få en hyggelig søndag med veninderne og lav jeres helt egen ansigtscreme, shampoo, læbepomade eller måske en dejlig vitaminkropsolie.

urtegaarden.dk finder du både opskrifter og ingredienser.

Rigtig god fornøjelse!

mid banners in subpages are coming here soon

Madopskrift – Avocado med rejer

23 april, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Nem, sund og velsmagende forret til alle lejligheder.

Det skal du bruge:

2 modne avocadoer

200 g friske rejer

3 dl hjemmelavet dressing, for eksempel Thousand Island

1 citron

Dild

Sådan gør du:

Flæk avocadoerne og fjern stenene. Dryp lidt citronsaft på frugtkødet for at undgå misfarvning. Skær lidt af bunden, så de halve avocadoer kan stå på en tallerken. Fordel rejerne i avocadoerne og læg dressing ovenpå. Pynt med dild og citronbåd. Server med et stykke lunt flutes og et glas kold hvidvin.

Ernæringsinfo:

Avocado har ry for at være fedende, men fedtet er næsten udelukkende af den sunde, enkeltumættede slags, som blandt andet beskytter mod hjertesygdomme, styrker hjernen og hjælper os til bedre at optage vitaminer. Udover det sunde fedt indeholder avokadoer en lang række vitaminer, eksempels vis giver en enkelt avocado 50% af den anbefalede dagsdosis B6-vitamin samt 33% af den anbefalede dagsdosis E-vitamin. Derudover får du kalium, kostfibre og gode proteiner.

Rejer er rige på jod og selen. Derudover indeholder de protein, vitamin D, tryptophan, vitamin B12, jern, fosfor, omega-3 fedtsyrer, zink, kobber og magnesium. Rejer siges at forebygge cancer, modvirke forhøjet blodtryk samt forbedre koncentrationen. Derudover kan rejer angiveligt forbedre vores humør, idet deres naturlige indhold af tryptophan, hjælper kroppen med at danne serotonin, som er kendt for at bedre dit humør og få dig til at slappe af.

Velbekomme!

mid banners in subpages are coming here soon

Koffein øger koncentrationsevnen

22 april, 07:00, by Redaktionen Tags:, ,

Koffein øger præstationsevnen og koncentrationen. På Helseportalen har vi tidligere bragt et indlæg, som fortalte om koffeinens evne til at øge vores energiniveau. Nu viser helt nye forsøg, at også vores koncentration, evnen til at træffe hurtige beslutninger samt vores udholdenhed øges markant, når vi indtager koffein.

I forsøget skulle 24 yngre mænd i god form udføre en udholdenhedstest 3 gange. Ved hver test skulle der indtages enten en alm. energibar, en energibar med koffein eller en placebodrik.

I forsøget skulle testpersonerne blandt andet udfordres fysisk ved at cykle og mentalt gennem en række test, hvor de skulle genkende forskellige tal- og farvekombinationer.

Under forsøget blev der indtaget 3 energibarer svarende til 300 mg koffein.

Resultaterne viste, at den afsluttende udholdenhedstest blev forbedret med 27 %, hvis energibaren indeholdt koffein og 84 % i sammenligning med placebodrikken. Desuden kunne man konstatere, at beslutninger blev truffet hurtigere, men uden at fejlraten steg.

Disse resultater tyder på, at koffein med fordel kan anvendes i alle sammenhænge, hvor man gerne vil yde mere – fysisk eller mentalt.

Indtages koffein som energibar, får du samtidig kulhydrater og proteiner, som yderligere øger præstationsevnen. Cola indeholder også store mængder koffein, men er det mest usunde valg på grund af det store sukkerindhold.

mid banners in subpages are coming here soon

Effektiv træning – de 5 bedste øvelser

21 april, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Vil du have mest muligt ud af din træning på kortest mulige tid, så gælder det om at vælge de helt rigtige øvelser. Førende eksperter indenfor fitness giver hermed deres bud på de 5 mest effektive øvelser.

1. Squat

Øvelsen er ekstremt effektiv for lår og balder. Sæt dig dybt ned, som om du satte dig på en stol og rejs dig igen.

2. Lunges

Også øvelse for lår og balder. Sæt det ene ben langt tilbage og gå ned i knæ. Du kan eventuelt lægge en vægtstang på skuldrene for at øge belastningen.

3. Intervaltræning

Uanset hvilke øvelser du vælger, er det en god idé at veksle mellem intensiteten, da det presser dine muskler til at yde mere. Arbejd i skiftevis højt og lavt tempo eller med større og mindre belastning.

4. Mavebøjninger

Er en effektiv øvelse, da de får fat i en stor muskelgruppe.

5. Push-ups

Særdeles effektiv øvelse, som både får fat i bryst, ryg, skuldre og overarme.

God fornøjelse med træningen!

mid banners in subpages are coming here soon

Kosttilskud som lover mere energi

20 april, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Overalt i helsekostbutikker, Matas og supermarkeder bliver der solgt kosttilskud, som angiveligt kan hæve vores energiniveau. Men virker de?

En nyere undersøgelse foretaget af ernæringsekspert Per Brændgaard fra Ankerhus Seminarium CVU, Sjælland sætter fokus på energitilskud

Energitilskud er kendetegnet ved at indeholde forskellige urter, som kan øge vores ydeevne og energiniveau. Undersøgelsen bekræfter disse urters virkning. Imidlertid viser undersøgelsen også, at denne virkning er kortsigtet, det vil sige, at effekten langsomt falder, idet kroppen vænner sig til de stimulerende ingredienser. Efter nogen tid vil effekten helt ophøre, og forskellige bivirkninger såsom søvnbesvær kan optræde i stedet.

Per Brændgaard anbefaler derfor, at man undgår energitilskud og i stedet skaber mere energi gennem en sund livsstil og ændret mental indstilling.

mid banners in subpages are coming here soon

Hudpleje – Opstrammende ansigtsmaske

19 april, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Verdens nemmeste ansigtsmaske – særligt velegnet til fedtet hud eller hud med store porer.

Det eneste du skal bruge er et æg.

Sådan gør du:

Del ægget, så kun hviden er tilbage. Fordel æggehviden i ansigtet, minus øjenomgivelserne, og lad trække 15-20 minutter. Undervejs kan du mærke, hvordan masken strammer i huden.  Skyl med lunkent vand, efterfulgt af fugtighedscreme. Du kan bruge masken 1-2 gange om ugen.

Sådan virker det:

Æggehvide indeholder gode proteiner, som nærer huden. Derudover får du tilført avidin, som hjælper med at binde B-vitaminer, som har en gavnlig effekt på huden. Æggehvide virker opstrammende på ansigtshuden og kan anvendes til alle hudtyper for et lille naturligt løft.

God fornøjelse!

mid banners in subpages are coming here soon