Archive maj 2010

Vand – får du nok?

31 maj, 07:00, by Redaktionen Tags:, , ,

Vand er livsvigtigt, og særligt her om sommeren er det altafgørende, at vi får nok væske hver dag. Drikker du for lidt vand, kan det have alvorlige konsekvenser for din sundhed, både på kort og længere sigt.

Får du nok vand?

For at opretholde den korrekte væskebalance bør du drikke 2-3 liter per dag. Væsken inkluderer alle former for drikkevarer, supper og vandholdige fødevarer, minus drikkevarer med koffein og alkohol, da dette virker vanddrivende. Jo varmere det er, jo mere bør du drikke, da en stor del af væsken transporteres væk med sveden.

En stor dansk undersøgelse har vist, at en del af befolkningen er kronisk dehydrerede, dvs. at de dagligt får for lidt væske.  Dehydrering resulterer i nedsat fysiologisk og metal ydeevne og kan indvirke på en lang række livsvigtige, kropslige funktioner.

Gode råd

Helseportalen giver dig 5 gode råd til at opretholde væskebalancen sommeren over:

- Hav altid en flaske vand på dig og fyld den op hver gang du har mulighed for det.

- Drik et glas vand før hvert måltid.

- Stil en kande vand frem derhjemme – og frisk den eventuelt op med lidt lime eller citron, så du får lyst til at drikke lidt ekstra.

- Drik ekstra meget, når du dyrker motion og sveder.

- Skær ned på indtaget af koffein og alkohol på de varmeste dage.

God sommer!


mid banners in subpages are coming here soon

Madopskrift – Bruchetta

28 maj, 07:00, by Redaktionen Tags:, ,

Bruchetta og kyllingefileter

Denne nemme, fedtfattige og lækre italienske opskrift egner sig perfekt til sommeren. Brug den som snacks inden maden i stedet for de fedende chips eller som en lækker forret. Bruchetta er også ideelle til picnickurven, brunch eller som tilbehør til grillaftenen.

Det skal du bruge:

  • 1 stort flute
  • Cherrytomater
  • Olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • 2 håndfulde frisk basilikum
  • Salt og peber

Sådan gør du:

Skær flutet i skiver af ca. 1 cm. Pres hvidløgene, bland det i olivenolien og tilsæt salt og peber. Pensel brødene med denne blanding. Skær tomaterne i tern og hak basilikumen. Fordel begge dele på de penslede brød og sæt dem i en forvarmet ovn i ca. 5-10 minutter, indtil de er sprøde og gyldne.

Ernæringsinfo:

Hvidløg bekæmper bakterier, styrker immunforsvaret, sænker blodtrykket, er kræftforebyggende og forbedrer sundheden på en lang række områder.

Basolikum fremmer fordøjelsen og hjælper til at rense lever og nyrer. Derudover indeholder det en lang række vigtige vitaminer.

Vælg et groft flute og få samtidig en masse gode kostfibre.

Velbekomme!

mid banners in subpages are coming here soon

Øjenbryn i en fart

27 maj, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Øjenbryn er med til at ramme ansigtet ind og give et mere vågent udseende. For et naturligt look kan du børste lidt gennemsigtigt gelé eller vaseline på med en tør mascarabørste. Det giver øjnebrynene en pæn facon og lidt mørkere tone, som holder hele dagen. Derudover er vaselinen med til at styrke og fugte og på sigt give flottere øjebryn.

mid banners in subpages are coming here soon

Aromaterapi – Hjælp til forkølelsen

26 maj, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Døjer du med forkølelse eller stoppet næse, så er her et tip, som hjælper til at åbne luftvejene og løsne op i næse og svælg.

Fyld en balje eller skål med kogende vand. Tilsæt 10 dråber æterisk olie med eucalyptus. Hold ansigtet ind over vandet og læg et håndklæde hen over hovedet. Trak vejret dybt gennem næsen nogle gange.

God bedring!

mid banners in subpages are coming here soon

Slankekur – Tip til tørsten

25 maj, 07:00, by Redaktionen Tags:

Sodavand og saftevand er nogle af de største syndere, når det gælder overflødige kilo, og særligt her om sommeren kan det være fristende med en iskold cola i varmen. Desværre indeholder sodavand store mængder sukker og kalorier – og fordi vi drikker det, indtager vi mere og hurtigere, end når vi spiser.

Synes du det er for kedeligt med almindeligt vand, så er her et tip. Fyld din vandflaske med vand og pift den op ved at tilsætte noget frisk limesaft og en smule rørsukker. Du kan også prøve med lidt friskpresset appelsin eller andet, du holder af. Alternativt kan du købe vand med duft af frugt. Mærket hedder Aquador og byder på forskellige dufte. Vandet smager ikke af noget særligt, men den dejlige duft får din hjerne til at tro, at du drikker andet end almindeligt vand – og du får dermed stillet behovet på en sund og slankende måde.

mid banners in subpages are coming here soon

Hudpleje – Førstehjælp til solskadet hud

24 maj, 07:00, by Redaktionen Tags:, ,

Er du blevet rød efter at have ligget i solen, er det vigtigt, at huden får øjeblikkelig pleje for at mindske skader på huden. Særligt ansigtshuden er sårbar, da huden her er tyndere og derfor nemmere udvikler rynker, pigmentpletter med mere. Derudover er ansigtshuden mere udsat, da den ikke kan dækkes til som resten af kroppen.

Her er et godt råd til alle, der har fået lidt for meget sol i ansigtet:

Iskold mælk direkte fra køleskabet virker beroligende og genopbyggende på solskadet ansigtshud. Mælkesyren beroliger øjeblikkeligt huden og mindsker skaderne fra solen.

Dyp en vatrondel i iskold mælk og dup den mod ansigtet. En endnu smartere metode er at fylde en forstøver med kold mælk og sprøjte det i ansigtet med jævne mellemrum.

Helseportalen ønsker alle en god sommer!

mid banners in subpages are coming here soon

Manicure – flotte hænder helt naturligt

21 maj, 07:00, by Redaktionen Tags:, ,

Få smukke hænder med Helseportalens 6 enkle råd. Det er både effektivt og behageligt:

1. Lav en blanding af varmt vand, naturlig olie og groft salt og giv hænderne en omhyggelig scrub, der fjerner døde hudceller

2. Masser hænder og negle med en god naturlig olie – vær især omhyggelig omkring neglebåndene.

3. Skub neglebåndene ned og fil neglene i den ønskede facon.

4. Puds neglen forsigtigt med en fin neglefil, så binder neglelakken bedre.

5. Vælg en god neglelak med sunde ingredienser, der nærer og beskytter neglene.

6. Brug altid neglelakfjerner uden acetone.


mid banners in subpages are coming here soon

Naturkosmetik – slip for kunstige tilsætningsstoffer

20 maj, 07:00, by Redaktionen Tags:

Vidste du, at hvis du bruger læbestift hver dag, så vil du i løbet af et år have spist en hel læbestift!

Alt hvad vi smører i ansigtet og på kroppen bliver langsomt optages – præcis som når vi spiser noget. Derfor er det vigtigt at overveje, hvilke produkter vi vælger. Naturkosmetik er fremstillet af naturlige ingredienser såsom mineraler, hvid te, grøn te, rød te, sojabønner, ler, naturlige olie, plentedele, æteriske olier med videre. Vælger du naturkosmetik, slipper du således for kemiske stoffer, parabener og lignende.

Det er dog vigtigt at fremhæve, at naturkosmetik ikke er det samme som allergivenlig kosmetik. Du kan ligeså vel opleve allergiske reaktioner overfor naturkosmetik som overfor syntetisk kosmetik. Der er heller ingen garanti for en højere kvalitet eller bedre funktionalitet. Den store fordel er, at du skåner din krop for skadelige, kemiske ingredienser og kunstige tilsætningsstoffer.

mid banners in subpages are coming here soon

Hudpleje – Hjemmelavet muddermaske

19 maj, 07:00, by Redaktionen Tags:, ,

En muddermaske renser og opstrammer ansigtshuden og tilfører den sunde mineraler.

Lav din helt egen muddermaske – og spar mange penge!

Det skal du bruge:

1 pose Rasul (fås i helsekostbutikker og i større Matas forretninger)

Sådan gør du:

Rasul er en særlig form for “jordsæbe”. Ved at opløse den i vand opnår du samme effekt som de muddermasker, du kan købe i butikkerne.

Opløs lidt Rasul i varmt vand, indtil det opnår den ønskede konsistens og lad det trække i 10 minutter. Fordel blanding i ansigtet og lad det sidde cirka 15 minutter. Skyl efter med lunkent vand og afslut med fugtighedscreme.

Derfor virker det:

Mudder fjerner døde hudceller og overflødigt olie fra ansigtshuden. Derudover indeholder mudder en række vigtige mineraler, som er med til at genopbygge hudens strukturer og stramme den op.

mid banners in subpages are coming here soon

Naturmedicin – sundere end alm. medicin?

18 maj, 07:00, by Redaktionen Tags:

Naturmedicin har ry for at være meget mildere og sundere end traditionel medicin. Det skyldes vores opfattelse af, at naturens egne præparater er naturlige og dermed sunde for os.

Dette er imidlertid en noget ensidig og fejlagtig opfattelse.

Naturen inderholder masser af giftige forbindelser, kræftfremkaldende stoffer og pesticider, som kan have en skadelig effekt på kroppen. Derudover har naturmedicin den ukendte faktor, at det ikke altid vides præcis, hvordan præparatet virker – og hvordan det interagerer med eventuel anden medicin.

Der er set mange eksempler på, at naturmedicin påvirker virkningen af anden medicin – eller at to slags naturmedicin interagerer på en skadelig måde, f.eks. kan det påvirke omsætningen i stofskiftet eller udskillelsen gennem nyrer og galde.

Derudover kan man naturligvis også være allergisk overfor bestemte naturpræparater, hvorfor naturmedicin indeholdende disse ingredienser bør undgås.

Naturmedicin kan være et rigtig godt alternativ til syntetisk medicin – og hvis ellers forholdene er korrekte, kan det også være et sundere valg. Men det er vigtigt, at man ikke blindt vælger naturmedicin i den tro, at det altid er det sundeste valg.

Husk altid at fortæl din læge, hvis du tager naturmedicin, så du kan undgå de uheldige kontravirkninger.

mid banners in subpages are coming here soon