Archive juli 2010

Poledance og stripfitness

30 juli, 07:00, by Redaktionen Tags:, ,

Er du træt af spinning og step? Stadig flere danske fitness-centre tilbyder hold med poledance og strip fitness. Timerne byder på forskellige danserutiner og koreografier, inspireret af strip-tease. Ved hjælp af pole’en (stripper-stangen) trænes der forskellige styrkeøvelser for hele kroppen.

Poledance og stripfitness øger fleksibiliteten og muskeltoningen i hele kroppen. Det er en anderledes motionsform, som øger både humøret, forbrændingen og dine muskler.

Forskellen på poledance og stripfitness er, at poledance er mindre fysisk hårdt og derfor velegnet til begyndere.

Mange kendte Hollywood-stjerner som Nicole Richie, Carmen Electra og Teri Hatcher dyrker regelmæssigt stripfitness og poledance for at holde sig i form.

Der findes også stripaerobic, som trænes uden pole. Er du for genert til at stå i en træningssal med andre, kan du over nettet købe en dvd med instruktion til stripaerobic. Find dvd’erne HER.

mid banners in subpages are coming here soon

Motion giver bedre søvn

29 juli, 07:00, by Redaktionen Tags:, ,

Motion 4-5 timer inden sengetid, hjælper dig til at slappe af og dermed få en bedre nattesøvn. Fysisk aktivitet nedsætter stress niveauet i din krop og gør det nemmere at falde til ro. I timerne lige efter du har dyrket motion, vil dine sanser dog være skærpet, blodet ruller hurtigere gennem kroppen, og energi niveauet stiger. Derfor er det bedst at undgå motion efter kl. 18.

mid banners in subpages are coming here soon

Latter forebygger stress

28 juli, 07:00, by Redaktionen Tags:, ,

Det er sundt at grine. Latter nedsætter produktionen af stresshormoner, forebygger sygdom og styrker vores evne til at bearbejde krisesituationer.

Sven Svebak er professor i medicin og psykologi ved Norges Teknisk-Naturvidenskabelige Universitet i Trondheim og står bag en større undersøgelse om latterens virkning. Han fortæller, at mennesker som griner ofte har tendens til mindre stress og færre sygdomme. De er bedre til at håndtere kriser, har et stærkere immunforsvar og mindre risiko for en tidlig død.

Sven Svebak nævner følgende karaktertræk som kendetegnende for mennesker med humor:

 • Udadvendte
 • Legesyge
 • Nysgerrige

Vidste du i øvrigt, at 50 % af vores humoristiske sans er genetisk bestemt. Resten kan trænes op ved at ændre måden, vi tænker og agerer på.

mid banners in subpages are coming here soon

Madopskrift – smoothie med hindbær og appelsin

27 juli, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Denne lækre og sunde smoothie passer perfekt til de varme sommerdage. Server den for vennerne eller nyd den til en god bog under parasolen.

Det skal du bruge:

Friskpresset appelsinjuice
Friske eller frosne hindbær
En lille bøtte græsk yoghurt
Lidt minimælk, til den ønskede konsistens er opnået
En håndfuld isterninger

Sådan gør du:

Blend alle ingredienser og server i høje glas med sugerør. Skal det være ekstra festligt, kan du pynte glaskanten med en skive appelsin og måske en lille papirparaply.

Ernæringsinfo:

Både hindbær og appelsin indeholder store mængder C-vitamin. Derudover indeholder hindbær sunde kostfibre, som forlænger mæthedsfølelsen. Mælkeprodukterne giver dig kalcium – og så får du også masser af væske.

mid banners in subpages are coming here soon

Aromaterapi – rent og velduftende vasketøj

26 juli, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Drop skyllemiddel, når du vasker – og skån både miljøet og din hud for skadelige kemiske stoffer. Dette rene, naturlige og ikke mindst super billige alternativ til almindeligt skyllemiddel, efterlader dit tøj rent og velduftende – med din helt egen yndlingsduft.

Sådan gør du:

Put almindelig vaskemiddel i din vaskemaskine – helt som du plejer. I rummet til skyllemiddel, tilfører du 2-3 spsk almindelig eddike samt 10 dråber af din favorit æteriske olie. Lavendel kan anbefales. Undgå olier med kraftige farver. Vask tøjet helt som du plejer. Eddiken gør dit tøj blødt og rent, og den æteriske olie giver en diskret og behagelig duft til det nyvaskede tøj. Eddiken affarver ikke – den er helt naturlig og derfor sundere for huden end skyllemiddel.

Med den aromatiske duft tæt på din hud, får du stor glæde af duftens sundhedsfremmende egenskaber hele dagen igennem. På Helseportalen kan du læse om de enkelte duftes virkning – klik på “aromaterapi”.

Bonus: Eddiken hjælper med at afkalke vaskemaskinen ved hver vask, og du kan derfor også spare penge på kalk-tabletter samt forlænge vaskemaskinens levetid – helt enkelt.

mid banners in subpages are coming here soon

Løb i bare tæer

23 juli, 07:00, by Redaktionen Tags:, ,

Sidste nye trend indenfor motionsløb – er løb i bare tæer. Mennesket er bygget til at løbe i bare tæer – det har vi altid gjort, lige indtil nogle fandt på at tjene penge på løbesko. Men måske er moderne løbesko slet ikke nødvendige?

Mindre stødbelastning

Nye studier viser, at mennesker, som er vant til løb på bare fødder sætter fødderne anderledes end mennesker, der løber i sko. Løbesko er designet med høj hæl og støddæmpning, hvilket betyder, at løberen lander på hælen først. Mennesker der løber på bare tæer, derimod, lander på forfoden eller midtfoden. På denne måde udnyttes fodens naturlige støddæmpning optimalt, og selv ved løb på hårdt underlag, er dette mere skånsomt for led og knogler.

Moderne løbesko en misforståelse?

I virkeligheden er der ingen videnskabelige årsager til, at en løbesko ser ud, som den gør. Mennesket er skabt til at løbe på bare tæer – og dette er måske den sundeste måde for os at løbe på? I USA er det blevet populært med “Pose running”, det vil sige barfodsløb. I denne type løb lander man på forfoden eller midtfoden. Man løber mere fremadlænet og tager kortere og hurtigere skridt.

Men hvad så når det sner?

Nu er det imidlertid ikke altid og alle steder, der egner sig til barfods-løb. Sne, kulde, glasskår, skarpe sten osv. sætter sine naturlige begrænsninger.  Derfor er der nu startet en produktion af “sko til barfodsløb” hvilket lyder paradoksalt, men ikke desto mindre sælger godt allerede. Skoene er designet for større bevægelsesfrihed og giver en anden, mindre stød-belastende landing på foden.

Nysgerrig?

Skulle du få lyst til at prøve kræfter med barfods-løb, så husk, at heller ikke denne type løbesko er der videnskabelige beviser for er optimale. Selvom skoene giver mindre stødbelastning, kan der muligvis være andre bivirkninger, som ikke er kendte endnu. Men faktum er dog, at de traditionelle løbesko ikke nødvendigvis giver sundere løb – og før Nike, Adidas osv. kom på banen, løb vi alle i bare tæer – helt uden problemer.

mid banners in subpages are coming here soon

Slankekur – slip af med kiloene efter din fødsel

22 juli, 07:00, by Redaktionen Tags:, ,

Mange kvinder kæmper med kiloene, efter de har født, men som nybagt mor kan det være svært at finde tid til at komme i fitnesscentret.

Her er nogle gode råd til, hvordan du kommer i gang med motionen efter din fødsel.

 • Køb en babyjogger og udskift barnevogns-slentre-turene med en god løbetur i høj fart. Baby vil nyde at komme med på tur, og du kan løbe præcis, når det passer dig.
 • Læg dig på gulvet og lav gymnastik sammen med din baby. Løft din baby i strakte arme, rul og tuml eller sjove svinge- og rideture. Det er god og sjov motion for jer begge – og gymnastikken forbedrer babyens motorik.
 • Hvis din baby kan lide at sidde i en bæresele, giver det gode muligheder for ekstra hård motion. Tag trapperne op og ned flere gange i træk, gå en tur i rask tempo eller stil dig på gulvet og lav nogle gode balleøvelser, hvor du drager nytte af babyens vægt.

Rigtig god fornøjelse!

mid banners in subpages are coming here soon

Soleksem

21 juli, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Soleksem er en hudsygdom, som hvert år rammer ca. 15% af befolkningen. Det er især kvinder i alderen 10-30 år, der er i farezonen for at udvikle soleksem. Lys hudtype med sparsomt pigment øger risikoen, ligesom soleksem også kan være arveligt.

Symptomer

De mest almindelige symptomer på soleksem er:

 • Kraftig kløe
 • rødligt udslæt med knopper eller blærer

Hvis du har mistanke om, at du lider af soleksem, bør du kontakte din læge, da ovenstående symptomer også kan skyldes andre og mere alvorlige lidelser. Soleksem forsvinder af sig selv, når sommermånederne er forbi.

Forebyggelse

For at undgå udbrud af soleksem bør du:

 • Benytte solcreme med høj faktor
 • Iklæde dig let tøj
 • Undgå solarium samt den stærkeste middagssol
 • Undgå den skarpe vintersol, som reflekteres i sne
 • Eventuelt få lysbehandling hos lægen i forsommeren for at hærde huden
 • Såfremt ovennævnte ikke er nok, findes der også tabletter, som mindsker soleksem


mid banners in subpages are coming here soon

Hudpleje – Tør hud

20 juli, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Næsten 1/3 af alle danskere har oplevet problemer med tør hud. Huden udtørres på grund af ydre påvirkninger som vind og vejr og mister desuden fugt i takt med alderen. Det er vigtigt at give huden masser af fugt, så den holder sig smidig og modstandsdygtig overfor eksem og andre hudirritationer.

Hvorfor bliver huden tør?

Tør hud opstår, når hudbarrieren, altså det naturlige fedtstof i hudens hornlag bliver reduceret. Hermed opstår en  proces, hvor fordampningen øges. Det kan ske, når huden hyppigt udsættes for vand, sæbe eller kraftige rengøringsmidler.

I sommermånederne er der ekstra mange, der døjer med tør hud på grund af sol, saltvand og meget udeliv. Den tørre hud er ekstra følsom overfor solens skadelige stråler, og det er derfor ekstra vigtigt at være omhyggelig med hudplejen i sommermånederne.

Pleje

For at pleje huden, bør du bruge en god fugtigslotion dagligt. Du kan også smøre huden ind i naturlige olier såsom mandelolie eller avocado-olie. Ansigtshuden kan med fordel få en nærende fugtmaske 1-2 gange om ugen. Find masser af lækre opskrifter her på siden under “hudpleje”

Og husk så solcreme – både i ansigtet og på kroppen!

mid banners in subpages are coming here soon

Vandmelon – Dagens frugt

19 juli, 07:00, by Redaktionen Tags:, ,

Netop nu bugner butikkerne med vandmeloner. Vandmeloner har et højt vandindhold og næsten ingen kalorier.

Udseende og årstid:

Der findes mange forskellige sorter indenfor vandmelon. De varierer i både størrelse, form og farve. Den røde vandmelon med grøn skræl, som vi kender herhjemme er en af verdens allerstørste frugter. Vandmelonen stammer oprindeligt fra Afrika, men dyrkes i dag mange steder, særligt ved Middelhavet. Vandmeloner kræver tørt og varmt klima, og højsæsonen er derfor i sommermånederne.

Anvendelse:

Vandmelon egner sig ikke til frysning, da fibrene mister deres væskebindende evne. Man kan godt spise kernerne, de passerer gennem tarmen uden at blive fordøjet.
Ernæringsinfo:

Vandmelon indeholder hele 95% vand. Sukkerindholdet og dermed kalorieindholdet er lavere end i andre melonsorter. Fra vandmelon får du C-vitamin, A-vitamin, kalium og kostfibre. Vandmelon har en naturligt kølende effekt og er derfor oplagt at spise på særligt varme dage.

mid banners in subpages are coming here soon