Archive oktober 2010

Madopskrift – sunde pølsehorn

25 oktober, 07:00, by Redaktionen Tags:

Er ungerne vilde med pølsehorn?

Her er en opskrift med færre kalorier og flere fibre end de traditionelle pølsehorn med røde pølser og meget sukker.

Det skal du bruge:

3 dl. skummetmælk

25. gram gær

2 tsk havsalt

1 tsk økologisk rørsukker

200 gram friskost naturel

200 gram sigtemel

300 gram hvedemel

8 kyllingepølser

Sådan gør du:

Lun mælken i en gryde, hæld den i en skål og rør gæren i. Tilsæt de øvrige ingredienser og slå dejen godt sammen. Lad hæve under viskestykke i 1 time. Drys mel på bordet og ælt dejen grundigt. Den den i to og rul dem flade. Skær hver cirkel ud som en lagkage. Læg et stykke pølse på det brede stykke og rul sammen til horn. Efterhæv på en bageplade i ca. 15 minutter. Pensl med mælk eller vand og drys med sesamfrø. Bages  ca. 12 min. ved 225º.

Ernæringsinfo:

Blandingen af sigtemel og hvedemel giver et højere indhold af kostfibre. Friskost og mælk indeholder gode proteiner og kalk. Kyllingepølser er mere kalorielette end pølser af svinekød, og så indeholder de ingen farvestoffer.

Velbekomme!

mid banners in subpages are coming here soon

Kærlighed virker smertelindrende

15 oktober, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Kig på din kæreste og reducer dine smerter med op til 45 %. Et forsøg foretaget på Standford University i USA viser, at kærlighed virker smertelindrende. Årsagen er, at de kærlige følelser aktiverer belønningscentrene i hjernen. Forskerne håber, at resultatet kan medføre en bedre forståelse og udnyttelse af belønningscentrenes evne til at reducere smerte bedre.

Læs mere HER

Kilde: www.dr.dk/sundhed


mid banners in subpages are coming here soon

Kaffe – kan man blive afhængig?

12 oktober, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Kaffe indeholder det opkvikkende stof koffein, som ved intensivt forbrug kan skabe afhængighed. Intensivt forbrug vil sige mere end 3 kopper dagligt. Afhængigheden kommer til udtryk ved ubehag i de perioder, hvor man ikke får sin koffein. Ubehaget kan være hovedpine, træthed, koncentrationsbesvær mm. – altså abstinenssymptomer, som det kendes fra andre typer afhængighed.
En måde at komme over sin afhængighed er ved gradvist at nedtrappe forbruget over en periode på et par uger. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man højst drikker 2-3 kopper kaffe dagligt. Holder man sig til dette niveau, har kaffe faktisk en lang række sundhedsfremmende egenskaber.

Læs meget mere om kaffe HER

mid banners in subpages are coming here soon

Metabolic typing – mere energi i hverdagen

11 oktober, 07:00, by Redaktionen Tags:, ,

Undgå at gå sukkerkold

Går du ofte sukkerkold efter frokost? Er du afhængig af chokolade om eftermiddagen? Skal du langt op ad formiddagen og igennem indtil flere liter cola, før du føler dig i stand til at lægge energi og koncentration i dit arbejde? Så var det måske en god idé at lære dit stofskifte at kende.

Mere energi, slankere krop

Metabolic Typing gør dig i stand til at spise det forhold mellem protein, fedt og kulhydrater, din krop har brug for, og dermed bevare et stabilt og højt energiniveau fra morgen til aften, uden nedture eller kraftig sukkertrang. Det gælder om at finde netop din metabolic type for at sammensætte den ideelle kost. Metabolic Typing er et ernæringsværktøj, som er tilpasset netop dine behov og som kan hjælpe dig til mere energi, bedre immunforsvar og en slankere krop.

Vi er forskellige

Mennesker er forskellige, og den kostplan, som virker godt for en person, kan gøre en anden person syg. Derfor tager Metabolic typing udgangspunkt i individet. Metoden er udviklet af den amerikanske ernæringsforsker og sundhedsekspert William Wolcott og er videnskabeligt gennemprøvet. I Danmark kender vi bedst metoden under betegnelsen “Spis efter din blodsukker-type”.

Hvilken type er du?

Metabolic Typing inddeler groft sagt folk i 3 hovedgrupper:

• Proteintypen
• Kulhydrattypen
• Den blandede type

Ved at finde ud af, hvilken type du er, kan du ændre din kost, så den stemmer bedre overens med det, din krop har brug for.

Du kan finde ud af, hvilken Metabolic Type du er, ved at besvare spørgeskemaet HER

Kilde: www.alun.dk

mid banners in subpages are coming here soon

Slankekur – drop juicen og tab dig 3,2 kg

08 oktober, 07:00, by Redaktionen Tags:, , ,

Juice er flydende kalorier, der mætter dårligt. Erstatter du dagligt et glas juice med et glas vand, kan du tabe dig cirka 3,2 kilo på et år.

Kilde: www.dr.dk/sundhed

mid banners in subpages are coming here soon

Madopskrift – brændte mandler

06 oktober, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Det dufter så dejligt og passer perfekt til de mørke måneder. Og så er det et sundt alternativ til eksempelvis vingummi og anden slik med mange tilsætningsstoffer.

Her får du en nem opskrift, så du kan lave dine egne brændte mandler.

Det skal du bruge:

300 gram mandler

300 gram flormelis

1 dl. vand

Sådan gør du:

Varm en pande op på høj varme og tilsæt alle ingredienser. Rør rundt og lad mandlerne stege, indtil du hører en knækkende lyd. Tag mandlerne af og læg dem på et stykke bagepapir. Skil dem ad inden de bliver kolde.

Ernæringsinfo:

Mandler har et højt indhold af de sunde essentielle fedtsyrer. Trods sukkeret er det et langt sundere valg end traditionelt slik, når den søde tand skal forkæles. Og så er det også hyggeligere.

God fornøjelse!

mid banners in subpages are coming here soon

Proteiner fra bælgfrugter – gør det nemt for dig selv

04 oktober, 07:00, by Redaktionen Tags:, ,

Dag for dag bliver vores krop fornyet og genopbygget fra inderst til yderst. Materialerne hertil kommer fra det protein, du spiser. Den genetiske struktur i samtlige af kroppens celler består af protein: Dine muskler, din hjerne, din hud osv. Protein er således nødvendigt for at opnå en stærk og sund krop.

Protein fås typisk fra kød, fjerkræ, fisk og æg. Men der findes et alternativ, som er langt billigere – og som er et fremragende og sundt alternativ til alle, der ønsker at spise vegetarisk eller bare holde en kødfri dag om ugen.

Alternativet er bælgfrugter såsom tørrede linser, bønner og kikærter. Disse bælgfrugter er gode proteinkilder, som enten kan erstatte kødet eller anvendes som tilbehør/supplement til en ret.

Der er mange, som synes det er besværligt at anvende de tørrede bælgfrugter i madlavningen. Her er nogle tips, som gør det nemmere at få bønner og linser med på bordet.

Bønner og kikærter har det til fælles, at de skal stå i blød natten over. Det kan gøre det svært at planlægge. Lav derfor en stor portion bønner/linser, kog dem og frys dem ned i mindre portionsstørrelser. Således kan du nemt tage en pose op og putte dem direkte ned i den gryderet/salat du laver.

Linser skal ikke stå i blød men koges ligesom ris. Prøv at skifte risen ud med linser eller lav en blanding af halv linser og halv ris. På den måde får du nemt integreret linserne i din favoritretter.

Linser er også gode til sammenkogte retter og supper, hvor de giver ekstra fylde og en længere mæthedsfornemmelse.

Med bare 100 gram linser/bønner fårdu samme proteinindhold som 100 gram kylling – både nemt og billigt.

God fornøjelse!

Kilder:

www.dr.dk/sundhed

www.alun.dk

mid banners in subpages are coming here soon