Category Aromaterapi

Aromaterapi – frisk duft i støvsugeren

17 august, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Er du træt af den tunge lugt, der ofte hænger tilbage i luften, efter du har støvsuget? Prøv dette lille tip, og få et hjem, der dufter dejligt rent og frisk, hver gang du har haft støvsugeren fremme.

Det skal du bruge:

Et lille stykke vat

Æterisk olie efter eget valg

Sådan gør du:

Dryp 10 dråber af din favorit olie på et lille stykke vat og sug det op i støvsugerslangen. Duften vil blive aktiveret, hver gang du tænder støvsugeren og denne varmes op. Prøv for eksempel med dejlig, frisk eucalyptus – eller hvad med duften af hyacint eller æbleblomst? Find din favorit og gør det lidt sjovere at gøre rent!

mid banners in subpages are coming here soon

Hudpleje – bløde og velduftende fødder

13 august, 07:00, by Redaktionen Tags:, ,

Forkæl dig selv med et varmt og velduftende fodbad – og nyd den silkebløde fornemmelse på fødderne.

Det skal du bruge:

En balje

½ dl. mandelolie

10 dråber æterisk olie efter eget valg, eukalyptus giver en dejlig opfriskende fornemmelse, mens lavendel virker beroligende

1 håndfuld groft salt

Sådan gør du:

Fyld baljen med varmt vand og tilsæt olie, salt og æterisk olie. Nyd duften og varmen, mens du sidder med fødderne i baljen. Tør fødderne grundigt bagefter.

God fornøjelse!

mid banners in subpages are coming here soon

Aromaterapi i skuffer og skabe

09 august, 07:00, by Redaktionen Tags:

Gør dine skabe og skuffer friske og velduftende – helt enkelt.

Sådan gør du:

Tag en vatrondel og dryp 5-10 dråber æterisk olie på. Læg vattet i dit klædeskab og skab en behagelig duft, der varer længe. Lavendler og citrongræs holder aktivt møl væk – men alle dufte kan anvendes.

mid banners in subpages are coming here soon

Aromaterapi – spray til badeværelset

02 august, 07:00, by Redaktionen Tags:

Skab frisk duft og en indbydende stemning på dit badeværelse med denne nemme og effektive aroma-spray. Badeværelset er det rum i hjemmet, som oftest er yngleplads for virus, bakterier og mikrober. Med aroma-sprayen kan du nemt og effektivt rengøre luften og nedsætte antallet af bakterier. Samtidig dufter det dejligt.

Sådan gør du:

Bland 25 dråber eucalyptus olie, 25 dråber citronolie og 25 dråber tea tree olie. Tilsæt 1 dl vand og hæld blandingen på en lille forstøver. Ryst blandingen grundigt. Spray på badeværelset efter behov for at holde luften ren og frisk.

mid banners in subpages are coming here soon

Aromaterapi – rent og velduftende vasketøj

26 juli, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Drop skyllemiddel, når du vasker – og skån både miljøet og din hud for skadelige kemiske stoffer. Dette rene, naturlige og ikke mindst super billige alternativ til almindeligt skyllemiddel, efterlader dit tøj rent og velduftende – med din helt egen yndlingsduft.

Sådan gør du:

Put almindelig vaskemiddel i din vaskemaskine – helt som du plejer. I rummet til skyllemiddel, tilfører du 2-3 spsk almindelig eddike samt 10 dråber af din favorit æteriske olie. Lavendel kan anbefales. Undgå olier med kraftige farver. Vask tøjet helt som du plejer. Eddiken gør dit tøj blødt og rent, og den æteriske olie giver en diskret og behagelig duft til det nyvaskede tøj. Eddiken affarver ikke – den er helt naturlig og derfor sundere for huden end skyllemiddel.

Med den aromatiske duft tæt på din hud, får du stor glæde af duftens sundhedsfremmende egenskaber hele dagen igennem. På Helseportalen kan du læse om de enkelte duftes virkning – klik på “aromaterapi”.

Bonus: Eddiken hjælper med at afkalke vaskemaskinen ved hver vask, og du kan derfor også spare penge på kalk-tabletter samt forlænge vaskemaskinens levetid – helt enkelt.

mid banners in subpages are coming here soon

Aromaterapi – Duften af cedertræ

14 juni, 07:00, by Redaktionen Tags:, ,

Prøv aromaterapi derhjemme – det er både nemt og sjovt. Æteriske olier kan købes i alle helsekostbutikker og større Matasbutikker. Under kategorien “aromaterapi” kan du finde inspiration til, hvordan du bruger duftene derhjemme.

I dag ser vi nærmere på æterisk olie med cedertræ.

Virkninger

Cedertræ virker beroligende og afstressende. I aromaterapi anvendes cedertræ ofte til meditative cermonier og i forbindelse med alle former for meditation. Cedertræ klarer og styrker sindet og giver en god jordforbindelse. Fysisk virker cedertræ antiseptisk. Det styrker nyrene, dæmper talgproduktion ved fedtet hud, modvirker appelsinhud, styrker lymfesystemet og giver en bedre fedtomsætning i huden.

mid banners in subpages are coming here soon

Aromaterapi – Appelsinduft

07 juni, 07:00, by Redaktionen Tags:, ,

Aromaterapi med æteriske olier har mange gode og sundhedsfremmende egenskaber – og så er det både behageligt og hyggeligt at anvende.

I dag ser vi nærmere på appelsin-duft.

Virkning

Æterisk olie med appelsin er en behagelig og forfriskende duft, som virker opløftende og opmuntrende på humøret. I aromaterapi anvendes appelsin til behandling af tristhed, stress og anspændthed. Appelsinolie virker afbalancerende, stimulerende og varmende. Appelsin modvirker depression og fremmer en god nattesøvn. Derudover har appelsin en positiv virkning på fordøjelsessystemet. Fortynd olien med lidt vand og smør den på maven for en lindrende effekt. Du kan også prøve at dryppe lidt appelsinolie i en aromalampe og nyde duften i dit hjem – for en beroligende og opkvikkende effekt.
Hudpleje

Også huden kan have god effekt af appelsin olie. Lav et ansigtskompres med appelsin olie og nyd de gode virkninger. Appelsinolie er særligt god til træt, fedtet hud eller hud med rynker. Find opskriften på ansigtskompres under Hudpleje!

God fornøjelse!

mid banners in subpages are coming here soon

Aromaterapi – Hjælp til forkølelsen

26 maj, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Døjer du med forkølelse eller stoppet næse, så er her et tip, som hjælper til at åbne luftvejene og løsne op i næse og svælg.

Fyld en balje eller skål med kogende vand. Tilsæt 10 dråber æterisk olie med eucalyptus. Hold ansigtet ind over vandet og læg et håndklæde hen over hovedet. Trak vejret dybt gennem næsen nogle gange.

God bedring!

mid banners in subpages are coming here soon

Stress – prøv med lavendel

03 maj, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Føler du dig stresset og trænger du til at slappe af, så prøv med duften af lavendel. Lavendel er gennem mange århundreder blevet brugt som et naturligt beroligende middel.

Her er nogle idéer til, hvordan du bruger duften af lavendel på en dejlig, afslappende måde.

  • Køb nogle tørrede lavendel blomster og læg dem i et smukt glas eller en lille skål. Du kan eventuel pynte glasset/skålen med perler, et lille bånd eller nogle tørrede lavendel blomster.
  • Køb en lille parfumebrænder eller en elpærering og dryp et par dråber æterisk lavendelolie på. Varmen vil få duften til at brede sig i rummet.
  • Tag et karbad, som i sig selv virker afslappede og sæt prikken over i’et med et par dråber æterisk lavendelolie direkte i det varme vand.
  • Køb creme eller bodylotion uden parfume og tilsæt selv lidt æterisk lavendelolie, så får du duften direkte på huden.
  • Du kan også købe friske lavendelblomster og plante dem ud i haven eller altankassen. Blomsterne er meget hårdføre og kan stå det meste af vinteren.

God fornøjelse!

mid banners in subpages are coming here soon

Aromaterapi – Opfriskende og rensende ansigtskompres

22 februar, 07:00, by Redaktionen

Kom godt i gang med dagen med et varmt og opfriskende duft-kompres.

Trænger du til lidt selvforkølelse om morgenen, kan vi anbefale et varmt og opfriskende kompres med æteriske olier. Fyld håndvasken med lunt vand og dryp 10 – 20 dråber af din yndlingsolie ned i vandet. Har du fedtet hud er grape eller eucalyptus et godt valg, til sart eller tør hud kan du med fordel vælge lavendel, som virker beroligende. Når vasken er fyldt, dypper du en blød vaskeklud eller et håndklæde i vandet og holder det mod ansigtet i nogle sekunder. Gentag 5 – 10 gange, eller indtil du er vågnet J

Ansigtskompresset med de æteriske olier har desuden den fordel, at den forbereder huden på efterfølgende behandling, og du kan således fortsætte selvforkælelsen med en rensende eller fugtgivende ansigtsmaske. Under kategorien hudpleje kan du få gode råd til billige og effektive ansigtsmasker, du selv kan lave.

mid banners in subpages are coming here soon