Category Homøopati

Homøopati – Hvad er det?

19 marts, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Princippet bag

Homøopati er sammensat af de græske ord homoios, som betyder lignende og pathos, som betyder lidelse. Behandlingsformen bygger på princippet om, at en medicin kan kurere symptomer som denne selv fremkalder ved at fortynde det i vand eller alkohol, indtil det aktive stof ikke længere er at finde i blandingen. Den homøopatiske opfattelse er således, at et lægemiddel, som i store doser fremkalder en sygdoms symptomer hos raske mennesker, i små doser vil helbrede den samme sygdom både fysisk, følelsesmæssigt og mentalt.

Fokus på hele mennesket

Homøopati kaldes også for holistisk årsagsbehandling. Det skyldes, at homøopaten forsøger at behandle årsagen til lidelsen frem for at fokusere på symptomerne. På baggrund af det samlede symptombillede prøver homøopaten at stimulere patienten til at genvinde sin fysiske og psykiske sundhed. Homøopater benytter sig af en lang række lægemidler fra mineral-, plante- og dyreriget. Homøopati anvendes både til behandling af akutte og kroniske lidelser hos mennesker og dyr.

Udbredelse

Homøopatien blev grundlagt af den tyske læge og kemiker Samuel Hahnemann, som levede fra 1755 – 1843. I løbet af det 19. århundrede blev homøopati stadigt mere udbredt, og i 1830 åbnede den første homøopatiske skole. I dag praktiseres homøopati i 41 ud af 44 europæiske lande samt i flere andre lande udenfor Europa. I Tyskland har ca. 70 % af alle læger en kort homøopatisk tillægsuddannelse. I 2007 blev der ifølge de registrerede tal ordineret 49.300 homøopatiske produkter af de praktiserende læger i England.

Effekt

Homøopati hører ikke blandt de anerkendte former for alternativ behandling. De videnskabelige resultater er mangelfulde, og der er således ingen konkrete beviser for, at homøopati virker. Flere forskere mener, at de registrerede succeser fra homøopati skyldes ren placebo effekt. Tilhængere mener omvendt, at der er politiske interesser i at underkende homøopati, idet medicinen er billigere end traditionel medicin. Følg med på Helseportalen og læs spændende information om homøopati og de nyeste forskningsresultater.

mid banners in subpages are coming here soon