Category Ikke kategoriseret

Madopskrift – sund spinatlasagne

09 marts, 07:00, by Redaktionen Tags:, ,

Spinat er en af de sundeste grønsager du kan spise. Spinat indeholder mange mineraler og har et højt indhold af A og C-vitamin. Her får du en lækker opskrift på en sund og velsmagende spinatlasagne.

Det skal du bruge:

30 g. smør

4 spsk. hvedemel

5 dl. sødmælk

Lidt revet muskatnød

1-2 løg

2 stilke bladselleri

2 gulerødder

250 g. champignon

2 spsk. olivenolie

½ glas rødvin

1 kvist frisk timian

400 g. flåede tomater

300 g. friske lasagneplader

300 g. helbladet dampet spinat

60g. revet parmesan

Sådan gør du:

Først skal du lave en bechamelsauce. Varm mælken op til kogepunktet, smelt smør i en anden gryde og rør melet i, bag det af i cirka 1 min. Tilsæt derefter mælken lidt af gangen og lad det hver gang koge igennem under kraftig piskning indtil saucen er helt blank. Kog saucen igennem i 5 min. og smag til med salt, peber og revet muskatnød.

Nu skal du lave en tomatsauce. Hak og snit løg, bladselleri, gulerødder og champignon fint. Steg løg og bladselleri i lidt olie, tilsæt gulerødder og derefter champignon, rødvin, tomater, timian, salt og peber. Lad sovsen simre under låg, indtil den rette konsistens er opnået.

Forkog pastaplader i letsaltet vand et par minutter og læg dem til afdrypning på et viskestykke. Fordel skiftevis bechamel, pastaplader, tomatsauce og spinat i en smurt bradepanden og slut af med et lag revet parmesan. Bag lasagnen 20 min. ved 225 grader

Ernæringsinfo:

Frisk, rå spinat indeholder A-vitamin, C-vitamin, E-vitamin, K-vitamin, kostfibre, protein, riboflavin, folsyre, jern, magnesium, fosfor, kalium, kobber og mangan.

Champignons indeholder masser af proteiner, kostfibre, vitaminer og mineraler, blandt andet B-vitamin, riboflavin, jern og jod.

Velbekomme!

mid banners in subpages are coming here soon