Category Slankekur

Slankekur – fed mad øger appetitten

03 december, 12:10, by Redaktionen Tags:,

Fed mad mætter mindre. Dermed bliver der kortere tid mellem måltiderne, og vægten øges.

Signal til hjernen

Nye forskningsresultater fra Det Farmaceutiske Fakultet på Københavns Universitet gør os klogere på, hvordan vores appetit reguleres. En række forsøg på rotter viser, at mad med et højt fedtindhold indeholder mindre af det hormon, som sender signal til hjernen om, at vi er mætte. Dermed føler vi os hurtigere sultne igen og spiser mere.

Kuren mod fedme

På Københavns Universitet arbejder man i retning af et lægemiddel, der kan kurere fedme. I den forbindelse har man undersøgt samspillet mellem vigtige signalstoffer, som indgår i appetitreguleringen for at finde ud af, hvilke signalstoffer der dannes hvornår, og hvilken funktion de forskellige signaler har.

Længere mellem måltiderne
I den forbindelse har forskerne sat fokus på det såkaldte signalmolekyle oleoylethanolamid, også kaldet OEA. Dette hormon dannes i tarmen, hver gang vi spiser. OEA dannes i tarmcellerne og aktiverer en nerve, som sender besked til hjernen om, at vi er mætte. Forsøg med rotter viser, at OEA kan nedsætte fødeindtaget. Ved at tilsætte OEA til rotternes føde, kunne der registreres en formindsket fødeindtagelse, der gik længere mellem, at rotterne spiste, og de nåede således at indtage mindre mad end rotter, som ikke blev behandlet med OEA.

Fed mad reducerer OEA-niveauet

Forsøget viste samtidig, at niveauet af OEA var betydeligt lavere hos de rotter, der har fået det fedeste foder. Et øget fedtindtag via kosten reducerer altså OEA-niveauet i tarmen, og vil formentlig stimulere til en højere fødeindtagelse.

Kilde: dr.dk/sundhed

mid banners in subpages are coming here soon

Metabolic typing – mere energi i hverdagen

11 oktober, 07:00, by Redaktionen Tags:, ,

Undgå at gå sukkerkold

Går du ofte sukkerkold efter frokost? Er du afhængig af chokolade om eftermiddagen? Skal du langt op ad formiddagen og igennem indtil flere liter cola, før du føler dig i stand til at lægge energi og koncentration i dit arbejde? Så var det måske en god idé at lære dit stofskifte at kende.

Mere energi, slankere krop

Metabolic Typing gør dig i stand til at spise det forhold mellem protein, fedt og kulhydrater, din krop har brug for, og dermed bevare et stabilt og højt energiniveau fra morgen til aften, uden nedture eller kraftig sukkertrang. Det gælder om at finde netop din metabolic type for at sammensætte den ideelle kost. Metabolic Typing er et ernæringsværktøj, som er tilpasset netop dine behov og som kan hjælpe dig til mere energi, bedre immunforsvar og en slankere krop.

Vi er forskellige

Mennesker er forskellige, og den kostplan, som virker godt for en person, kan gøre en anden person syg. Derfor tager Metabolic typing udgangspunkt i individet. Metoden er udviklet af den amerikanske ernæringsforsker og sundhedsekspert William Wolcott og er videnskabeligt gennemprøvet. I Danmark kender vi bedst metoden under betegnelsen “Spis efter din blodsukker-type”.

Hvilken type er du?

Metabolic Typing inddeler groft sagt folk i 3 hovedgrupper:

• Proteintypen
• Kulhydrattypen
• Den blandede type

Ved at finde ud af, hvilken type du er, kan du ændre din kost, så den stemmer bedre overens med det, din krop har brug for.

Du kan finde ud af, hvilken Metabolic Type du er, ved at besvare spørgeskemaet HER

Kilde: www.alun.dk

mid banners in subpages are coming here soon

Slankekur – drop juicen og tab dig 3,2 kg

08 oktober, 07:00, by Redaktionen Tags:, , ,

Juice er flydende kalorier, der mætter dårligt. Erstatter du dagligt et glas juice med et glas vand, kan du tabe dig cirka 3,2 kilo på et år.

Kilde: www.dr.dk/sundhed

mid banners in subpages are coming here soon

Madopskrift – brændte mandler

06 oktober, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Det dufter så dejligt og passer perfekt til de mørke måneder. Og så er det et sundt alternativ til eksempelvis vingummi og anden slik med mange tilsætningsstoffer.

Her får du en nem opskrift, så du kan lave dine egne brændte mandler.

Det skal du bruge:

300 gram mandler

300 gram flormelis

1 dl. vand

Sådan gør du:

Varm en pande op på høj varme og tilsæt alle ingredienser. Rør rundt og lad mandlerne stege, indtil du hører en knækkende lyd. Tag mandlerne af og læg dem på et stykke bagepapir. Skil dem ad inden de bliver kolde.

Ernæringsinfo:

Mandler har et højt indhold af de sunde essentielle fedtsyrer. Trods sukkeret er det et langt sundere valg end traditionelt slik, når den søde tand skal forkæles. Og så er det også hyggeligere.

God fornøjelse!

mid banners in subpages are coming here soon

Overvægt kan skyldes manglende søvn

08 september, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Teenagere der sover for lidt, tager nemmere på. Det er konklusionen af et nyt amerikansk studie. Undersøgelsen viste, at teenagere, som sov mindre end 8 timer om natten, optog flere kalorier fra fedtet i maden, end teenagere der sov 8 timer eller mere.

Undersøgelsen blev gennemført på 240 teenagere fra 16-19 år over en periode på 5-7 nætter. Resultatet var, at teenagere, som sov mindre end 8 timer optog 2,2 % flere kalorier fra fedt end de øvrige teenagere.

Konklusionen understreger, hvor vigtig søvn på for helbredet og for at undgå overvægt allerede i en tidlig alder.

Læs mere om undersøgelsen HER

mid banners in subpages are coming here soon

Slankekur – spis revet ost

19 august, 07:00, by Redaktionen Tags:, ,

Det ser måske ikke lige så pænt ud på franskbrødsmaden – til gengæld får du væsentligt pænere kolesteroltal. De britiske myndigheder anbefaler nu befolkningen at rive osten fremfor at spise den i skiver. En undersøgelse foretaget af det britiske fødevareagentur, FSA, viser, at du kan nedsætte dit kolesteroltal og kalorieindtag markant ved at rive din ost.

Tim Smith, agenturets administrerende direktør forklarer, at folk ubevidst bruger mindre ost per måltid, når det er revet, end når det er skiveskåret. Revet ost har en stærkere smag og fylder mere på tallerkenen. Ved at skære ned på det mættede fedt, forebygger du hjertekarsygdomme og andre livsstilssygdomme forsaget af overvægt og for højt kolesteroltal.

mid banners in subpages are coming here soon

Chokolade er sundt

18 august, 07:00, by Redaktionen Tags:, , ,

… vel at mærke, hvis du spiser den mørke af slagsen. Chokolade med et højt indhold af kakao har nemlig så mange sundhedsfremmende egenskaber, at forskere kalder det en grønsag forklædt som slik.

Sunde indholdsstoffer

Vi er opdraget til at anse chokolade for usundt, men der er stor forskel på chokolade. Vælger du chokolade med et højt indhold af kakao – gerne økologisk og af god kvalitet, opnår du faktisk en lang række positive virkninger.

Mørk chokolade indeholder masser af de sunde fedtstoffer, vi også kender fra for eksempel rapsolie. Fedtsyrerne er sunde for både hjerte og hjerne. Det siges, at mørk chokolade bevarer vores mentale sundhed langt ind i alderdommen. Kakao indeholder også de såkaldte polyfenoler, der kendes som de livsforlængende stoffer i te. Kakaosmør har dog fire gange så mange polyfenoler som te! Derudover indeholder chokolade magnesium og theobromin, som virker blodtrykssænkende.

Chokolade slanker

Er du på slankekur, kan det også være en fordel at snuppe et stykke mørk chokolade. Mørk chokolade giver nemlig en stor mæthedsfølelse. Det ligger tungt og længe i mavesækken og sender dermed signaler til hjernen om, at den er mæt. Når hjernen føler sig mæt, stopper den med at bede om flere kalorier. Fordi mørk chokolade indeholder stearinsyre, optages den dårligt i tarmen, og det meste fedt passerer dermed direkte gennem kroppen uden at sætte sig.

Naturligt afroditikum

Som en ekstra bonus, er chokolade med til at fremme vores sexlyst. Der findes dokumentation for, at kvinder, der regelmæssigt spiser chokolade, har mere sexlyst end kvinder, der ikke spiser chokolade. Sidst men ikke mindst siges den hårde stearinsyre fra mørk chokolade at kunne give fastere bryster.

Der er altså al mulig grund til at snuppe et stykke chokolade om dagen! Men husk: Det bliver ikke sundere, jo mere du spiser :-)

mid banners in subpages are coming here soon

Slankekur – alternativer til aftensnacks

12 august, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Er du glad for lidt lækkert, når du skal hygge dig foran fjernsynet om aftenen? Vi spiser mere, når vi ser tv, fordi vi ikke lægger mærke til, hvor meget vi putter i munden. Har du meget fedende snacks med hen i sofaen, kan det derfor hurtigt gå galt.

Helseportalen giver dig 3 alternativer til de farlige aftensnacks.

  • Popcorn indeholder ganske få kalorier sammenlignet med andre chips. De fylder meget i skålen, og du undgår således fornemmelsen af at blive snydt.
  • Tørret frugt og nødder indeholder masser af sunde vitaminer og kun naturligt frugtsukker. Du vil opleve, at sukkertrangen forsvinder – og det samme gør den dårlige samvittighed over at have spist usundt.
  • Hjemmebagt kage smager herligt, og så ved du præcis, hvad der er i. Prøv en af de lækre, fedtfattige opskrifter fra Helseportalen og nyd duften af hjemmebag.

God fornøjelse!

mid banners in subpages are coming here soon

Morgenmad – hvad er sundest?

10 august, 07:00, by Redaktionen Tags:, ,

Hylderne i supermarkedet bugner med morgenmadsprodukter, der hævder at være både sunde og slankende. Alle undersøgelser viser dog, at langt de fleste produkter er fyldt med sukker og salt, som sender blodsukkeret ud på en rutschetur lige fra morgenstunden. En sund og mættende morgenmad giver dig energi til resten af dagen, og du undgår for meget hygge-spisning i løbet af formiddagen.

Men hvad er så egentlig den sundeste morgenmad?

Fødevareinstituttet er enige med alle ernæringsspecialister om, at den allerbedste (og i øvrigt også billigste) morgenmad, du kan spise er ganske almindelige havregryn. Selv hvis du drysser sukker på dine havregryn, er det langt sundere end de morgenmads-produkter du kan købe.

Variationer

Synes du, at havregryn er kedelige, kan du prøve at spice dem op ved at tilsætte rosiner, hakkede dadler, lidt hjemmelavet musli, frisk frugt, skivet banan, flydende honning, hakket mørk chokolade eller friske bær.

Hæld iskold mælk over, og så har du et både sundt, mættende, billigt og lækkert morgenmåltid.

Velbekomme!

mid banners in subpages are coming here soon

Slankekur – slip af med kiloene efter din fødsel

22 juli, 07:00, by Redaktionen Tags:, ,

Mange kvinder kæmper med kiloene, efter de har født, men som nybagt mor kan det være svært at finde tid til at komme i fitnesscentret.

Her er nogle gode råd til, hvordan du kommer i gang med motionen efter din fødsel.

  • Køb en babyjogger og udskift barnevogns-slentre-turene med en god løbetur i høj fart. Baby vil nyde at komme med på tur, og du kan løbe præcis, når det passer dig.
  • Læg dig på gulvet og lav gymnastik sammen med din baby. Løft din baby i strakte arme, rul og tuml eller sjove svinge- og rideture. Det er god og sjov motion for jer begge – og gymnastikken forbedrer babyens motorik.
  • Hvis din baby kan lide at sidde i en bæresele, giver det gode muligheder for ekstra hård motion. Tag trapperne op og ned flere gange i træk, gå en tur i rask tempo eller stil dig på gulvet og lav nogle gode balleøvelser, hvor du drager nytte af babyens vægt.

Rigtig god fornøjelse!

mid banners in subpages are coming here soon