Category Motion

Styrketræning – spar tid med splittræning

24 september, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Det kan være svært at få tid til styrketræning i en travl hverdag. Med den såkaldte splittræning kan du opnå store resultater på kort tid.

Med splittræning bliver hele kroppen ikke trænet i et enkelt træningspas- Øvelserne bliver derimod fordelt over længere tid, eksempelvis en uge.

Intensiteten afgør, hvor lang tids restitution der skal til før næste split.

Splittræning kan indeholder træning af alle kropsdele, men tricket er altså at fordele øvelserne over flere dage, eksempelvis bryst, baller og biceps mandag, ryg, triceps, og skuldre tirsdag. osv.

Ved at anvende splittræning kan du spare tid på din træning. Du behøver ikke at afsætte 1-2 timer i motionscentret inkl. transport frem og tilbage, men kan nøjes med eksempelvis 2 gange 15 minutter om dagen derhjemme.

Splittræning er en effektiv motionsform, som kan anvendes af motionister på alle niveauer.

På motion-online kan du downloade programmer, som guider dig gennem forskellige splitprogrammer. Find dem HER

Kilder:

www.iform.dk

www.content.workoutshop.dk

mid banners in subpages are coming here soon

Intervaltræning på din MP3-afspiller

20 september, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Intervaltræning til download

Intervaltræning er en effektiv måde at forbedre konditionen på. Det grundlæggende princip er, at du skal træne på en intensitet svarende til den maksimale iltoptagelse så længe så muligt – men kun i begrænsede intervaller opdelt af pauser for maksimal udholdenhed.

Der findes et hav af intervalprogrammer som guider dig igennem træningen – afhængigt af dit specifikke mål.

Som noget nyt tilbyder motion-online nu intervalprogrammer som MP3-filer, der kan downloades til din bærbare musikafspiller. Således kan du træne præcis hvor og hvornår du har mulighed for det – på en så effektiv måde som muligt.

Programmerne starter med en kort beskrivelse af intervallerne og kører derefter i ca. 35 minutter.

Du finder programmerne på www.motion-online.dk

Kilde: www.motion-online.dk

mid banners in subpages are coming here soon

Caroline Wozniacki – derfor er hun så god

15 september, 07:00, by Redaktionen Tags:

Caroline Wozniacki pryder jævnligt forsiderne. Gang på gang formår hun at slå sin modstander. Men hvad er det, der gør hende så god?

Caroline Wozniacki er bragende talentfuld. Men hvad kan hun, som mange andre danske tennisspillere ikke kan? På videnskab.dk har man forsøgt at finde svaret.

Mental styrke

Som det første nævnes Wozniackis mentale styrke, som bunder i hendes baggrund.Caroline er vokset op med professionelle sportsfolk og har trænet på højt plan, siden hun var 9 år.  Hun taler åbent om at være blevet pacet frem – på en positiv måde.

Muskel- og kredsløbssystemet

Dernæst nævnes hendes balance mellem muskelsystemet og kredsløbssystemet. Taktik og teknik er altafgørende for en tennisspiller, og så forudsættes det, at fysikkens rolle understøttes af andre aspekter. Lars Johansen fra Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet forklarer, at  muskelsystemet er ansvarligt for, at der kommer power i de slag, spilleren sender af sted. Kredsløbssystemet er ansvarligt for, at musklerne bliver genopladt mellem duellerne og kampene. Lars, der flere gange har testet Caroline Wozniacki, fortæller, at den unge tennisspiller har en rigtig god balance mellem de to systemer.

Balance

Som en tredje ting nævnes Wozniackis fysiske balance, hvilket gør, at hun kan understøtte sin taktiske og tekniske formåen på den bedst mulige måde. Lars udtaler: “Ud fra de målinger, vi har lavet, kan jeg se, at Caroline Wozniacki adskiller sig fra de andre danske, kvindelige tennisspillere, der blev målt, på (disse) tre måder … Hun scorer højt på hele paletten, og så er hun god til at udnytte den fysik, hun har.”

mid banners in subpages are coming here soon

Væskebalance

27 august, 07:00, by Redaktionen Tags:, , ,

Kroppen kan kun optage cirka 1 liter pr. time. Træner du intensivt, skal du derfor være opmærksom på at drikke, inden du føler tørst, og både før, under og efter træning.

Vi består af vand

Vores krop består af 2/3 vand. Væskebalance er balancen mellem vandoptagelse og vandudskillelse. Det er vigtigt, at balancen holder konstant, så vi undgår at dehydrere.

Hvad og hvor meget skal man drikke?

Væske bliver primært tilført gennem mad og drikkevarer. Vi kan optage max 1200 ml vand i timen, men denne mængde falder ved hård træning eller hvis væsken blandes med mere end 2 % sukker. Derfor er det en god idé at drikke rent vand i forbindelse med træning og undgå meget sukkerholdige drikke. Er sukkeropløsningen eksempelvis helt oppe på 7-8%, hvilket den er i mange slags saft og sodavand, så kan vi kun optage cirka 0,6 liter vand pr. time.

Under træning

Når vi træner udskilles væske ikke kun gennem urinen men også gennem hud og lunger. Det betyder at væskeudskillelsen er markant højere og væskebehovet dermed større. Under træning kan du nemt svede 1-2 liter ud pr time! Ved hård træning helt op til 4 liter pr. time! Normalt føler vi tørst, når vores krop er dehydreret cirka 1%. Desværre er det allerede på dette tidspunkt for sent at rette op på væskebalancen. Derfor er det meget vigtigt at drikke vand i løbet af hele dagen, inden tørsten melder sig, og især i forbindelse med træning.

mid banners in subpages are coming here soon

Poledance og stripfitness

30 juli, 07:00, by Redaktionen Tags:, ,

Er du træt af spinning og step? Stadig flere danske fitness-centre tilbyder hold med poledance og strip fitness. Timerne byder på forskellige danserutiner og koreografier, inspireret af strip-tease. Ved hjælp af pole’en (stripper-stangen) trænes der forskellige styrkeøvelser for hele kroppen.

Poledance og stripfitness øger fleksibiliteten og muskeltoningen i hele kroppen. Det er en anderledes motionsform, som øger både humøret, forbrændingen og dine muskler.

Forskellen på poledance og stripfitness er, at poledance er mindre fysisk hårdt og derfor velegnet til begyndere.

Mange kendte Hollywood-stjerner som Nicole Richie, Carmen Electra og Teri Hatcher dyrker regelmæssigt stripfitness og poledance for at holde sig i form.

Der findes også stripaerobic, som trænes uden pole. Er du for genert til at stå i en træningssal med andre, kan du over nettet købe en dvd med instruktion til stripaerobic. Find dvd’erne HER.

mid banners in subpages are coming here soon

Motion giver bedre søvn

29 juli, 07:00, by Redaktionen Tags:, ,

Motion 4-5 timer inden sengetid, hjælper dig til at slappe af og dermed få en bedre nattesøvn. Fysisk aktivitet nedsætter stress niveauet i din krop og gør det nemmere at falde til ro. I timerne lige efter du har dyrket motion, vil dine sanser dog være skærpet, blodet ruller hurtigere gennem kroppen, og energi niveauet stiger. Derfor er det bedst at undgå motion efter kl. 18.

mid banners in subpages are coming here soon

Løb i bare tæer

23 juli, 07:00, by Redaktionen Tags:, ,

Sidste nye trend indenfor motionsløb – er løb i bare tæer. Mennesket er bygget til at løbe i bare tæer – det har vi altid gjort, lige indtil nogle fandt på at tjene penge på løbesko. Men måske er moderne løbesko slet ikke nødvendige?

Mindre stødbelastning

Nye studier viser, at mennesker, som er vant til løb på bare fødder sætter fødderne anderledes end mennesker, der løber i sko. Løbesko er designet med høj hæl og støddæmpning, hvilket betyder, at løberen lander på hælen først. Mennesker der løber på bare tæer, derimod, lander på forfoden eller midtfoden. På denne måde udnyttes fodens naturlige støddæmpning optimalt, og selv ved løb på hårdt underlag, er dette mere skånsomt for led og knogler.

Moderne løbesko en misforståelse?

I virkeligheden er der ingen videnskabelige årsager til, at en løbesko ser ud, som den gør. Mennesket er skabt til at løbe på bare tæer – og dette er måske den sundeste måde for os at løbe på? I USA er det blevet populært med “Pose running”, det vil sige barfodsløb. I denne type løb lander man på forfoden eller midtfoden. Man løber mere fremadlænet og tager kortere og hurtigere skridt.

Men hvad så når det sner?

Nu er det imidlertid ikke altid og alle steder, der egner sig til barfods-løb. Sne, kulde, glasskår, skarpe sten osv. sætter sine naturlige begrænsninger.  Derfor er der nu startet en produktion af “sko til barfodsløb” hvilket lyder paradoksalt, men ikke desto mindre sælger godt allerede. Skoene er designet for større bevægelsesfrihed og giver en anden, mindre stød-belastende landing på foden.

Nysgerrig?

Skulle du få lyst til at prøve kræfter med barfods-løb, så husk, at heller ikke denne type løbesko er der videnskabelige beviser for er optimale. Selvom skoene giver mindre stødbelastning, kan der muligvis være andre bivirkninger, som ikke er kendte endnu. Men faktum er dog, at de traditionelle løbesko ikke nødvendigvis giver sundere løb – og før Nike, Adidas osv. kom på banen, løb vi alle i bare tæer – helt uden problemer.

mid banners in subpages are coming here soon

Slankekur – slip af med kiloene efter din fødsel

22 juli, 07:00, by Redaktionen Tags:, ,

Mange kvinder kæmper med kiloene, efter de har født, men som nybagt mor kan det være svært at finde tid til at komme i fitnesscentret.

Her er nogle gode råd til, hvordan du kommer i gang med motionen efter din fødsel.

  • Køb en babyjogger og udskift barnevogns-slentre-turene med en god løbetur i høj fart. Baby vil nyde at komme med på tur, og du kan løbe præcis, når det passer dig.
  • Læg dig på gulvet og lav gymnastik sammen med din baby. Løft din baby i strakte arme, rul og tuml eller sjove svinge- og rideture. Det er god og sjov motion for jer begge – og gymnastikken forbedrer babyens motorik.
  • Hvis din baby kan lide at sidde i en bæresele, giver det gode muligheder for ekstra hård motion. Tag trapperne op og ned flere gange i træk, gå en tur i rask tempo eller stil dig på gulvet og lav nogle gode balleøvelser, hvor du drager nytte af babyens vægt.

Rigtig god fornøjelse!

mid banners in subpages are coming here soon

Motion giver flere orgasmer

07 juli, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Motion hjælper ikke bare på vægten, humøret og stress-niveauet. Ifølge American Counsil Exercise kan 20-30 minutters daglig motion også forbedre din libido kraftigt, give dig større seksuel tilfredsstillelse og flere orgasmer.

Så er det på med løbeskoene!

mid banners in subpages are coming here soon

Motion – Bevar motivationen i fitnesscentret

02 juli, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Er du medlem af et fitness-center på papiret men ikke ret meget i praksis? Det kan være svært at bevare motivationen for at holde træningen ved lige. De fleste af os har en travl hverdag, og når det regner, og vasketøjet hober sig op, er det fristende at droppe træningen og blive derhjemme.

Du kan imidlertid starte en rigtig god spiral med energi og overskud, når først du får implenteret træningen i din hverdag – og til sidst kan du slet ikke undvære dine ture til fitness-centret.

Her er nogle tips, som kan hjælpe dig med at bevare motivationen:

  • Planlæg din træning for en måned ad gangen og skriv tiderne ind i kalenderen. Overhold aftalen med dig selv, ligesom du overholder aftaler med din chef og dine venner.
  • Vælg en træningsform, du synes er sjov. Hvis du keder dig i maskinerne, så meld dig til holdtræning. Prøv boksning, dans, step eller noget helt fjerde, som du aldrig har prøvet før. Hvis det er sjovt at træne og ikke bare en sur pligt, bliver det meget nemmere at komme af sted.
  • Få målt din fedtprocent – den rykker sig hurtigere end din vægt.
  • Sæt dig nogle mål, f.eks. at kunne løfte en vis vægt, at klare to hold i træk, passe en bestemt kjole eller lignende. Husk at fejre dig selv, når du når dit mål – sæt dig herefter et nyt mål.

Rigtig god fornøjelse!

mid banners in subpages are coming here soon