Category Hårpleje

Hårkur – nemt og billigt

01 september, 07:00, by Redaktionen Tags:, ,

Døjer du med trist, tørt eller glansløst hår, så prøv denne skønne hjemmelavede hårkur, som gør dit hår blødt og glat.

Det skal du bruge:

- 1 æggeblomme
- 1 halv revet agurk
- Lidt mandelolie

Sådan gør du:

Bland ingredienserne og påfør i tørt, uvasket hår. Lad kuren trække ca. 30 minutter. Fordel shampoo i håret og massér grundigt. Skyl efter med lunkent vand og gentag, indtil kuren er ude af håret. Afslut med balsam.

Derfor virker det:

Æggeblomme tilfører masser af sunde fedtstoffer og næring til håret. Agurken indeholder gode vitaminer, mens mandelolien gør dit hår glansfuldt. Alle ingredienser er naturlige og skånsomme mod dit hår.

mid banners in subpages are coming here soon

Hårkur – helt enkelt

24 august, 07:00, by Redaktionen Tags:, ,

Få silkeblødt hår – helt enkelt. Med denne nemme opskrift slipper du for parabener og andre skadelige kemikalier, det er 100 % naturligt og ikke mindst super billigt. Kuren er ideel til alle med tørt og skadet hår.

Det skal du bruge:

Olivenolie

Sådan gør du:

Fordel en håndfuld olivenolie i tørt hår inden sengetid. Sov med det natten over (husk et håndklæde på puden). Om morgenen vasker du det ud ved først at fordele shampooen i håret, dernæst vand. Gentag vask, indtil al olien er ude af håret. Kuren kan anvendes en gang om ugen.

Sådan virker det:

Olien trænger ind i hvert hårstrå og tilfører fugt og vitaminer. Når du sover med olien har den god tid til at arbejde sig ind i håret. Derudover vil varmen fra din hovedbund og puden få hårstråene til at åbne sig, så de er mere modtagelige for oliens gode egenskaber. I Italien er olivenolie blevet brugt som skønhedsprodukt i årtusinder.

God fornøjelse!

mid banners in subpages are coming here soon

Hårkur – nemt og billigt

14 juli, 07:00, by Redaktionen Tags:, , ,

Sommeren er hård for håret. Sol, saltvand og udeliv slider på håret og kan gøre det tørt og livløst. Giv dit hår fornyet glans – helt enkelt. Det eneste du skal bruge er en pakke god mayonnaise.

Måske har du hørt det før – at mayonnaise er god for håret? Det er ikke en skrøne! Mayonnaise består primært af olie og æg, og netop kombinationen af disse to ingredienser er fremragende til hårpleje.

Hvilken mayonnaise skal jeg bruge?

Årsagen til mayonnaisens skønhedsfremmende virkning er det høje indhold af fedtstoffer. Derfor skal du gå efter en mayonnaise med et højt fedtindhold. Læs på varedeklarationen og undgå light produkter.

Sådan gør du:

Fordel en god håndfuld mayonnaise i hænderne og masser den ind i håret. Sørg for at komme helt ud til spidserne, hvor håret er ekstra slidt. Når hele håret er dækket, skal du pakke det ind i en plasticpose og lade det trække i 30 minutter. Plastikposen tilfører varme til processen, hvilket gør at fedtstofferne nemmere trænger ind i hvert hårstrå. Skyld grundigt og afslut med shampoo og evt. balsam.

Og nej, hvis du sørger for at skylle og vaske grundigt efterfølgende, kommer du ikke til at lugte af mayonnaise :-)

God fornøjelse!

mid banners in subpages are coming here soon

Hårpleje – Hjemmelavet saltvandsspray

18 juni, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Få det hotte saltvandslook – uden at bruge en formue.

Saltvandsspray er det hotteste i øjeblikket. De professionelle produkter er dog ofte meget dyre. Her får du opskriften på din helt egen saltvandsspray – til næsten ingen penge!

Det skal du bruge:

3 teskeer havsalt

2 dl postevand eller kildevand

1 sprayflaske eller forstøver

Sådan gør du:

Opvarm vandet i en gryde eller i mikroovnen og tilsæt saltet. Rør rundt indtil saltet er opløst. Lad blandingen afkøle og hæld den på flasken. Ryst flasken – og blandingen er klar til brug. Saltvandsspray kan både anvendes i vådt og tørt hår og giver et friskt, frækt og moderne look.

God fornøjelse!

mid banners in subpages are coming here soon

Øjenbryn i en fart

27 maj, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Øjenbryn er med til at ramme ansigtet ind og give et mere vågent udseende. For et naturligt look kan du børste lidt gennemsigtigt gelé eller vaseline på med en tør mascarabørste. Det giver øjnebrynene en pæn facon og lidt mørkere tone, som holder hele dagen. Derudover er vaselinen med til at styrke og fugte og på sigt give flottere øjebryn.

mid banners in subpages are coming here soon

Hårpleje – Hjemmelavet hårkur med olie

06 april, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Få et smukt og skinnende hår med denne hårkur, du nemt og billigt kan lave selv.

Det skal du bruge:
½ dl oliven olie

1 håndfuld tørrede rosmarin blade

Sådan gør du:
Hæld olien op i en lille, ren pande og drys rosmarinbladene i. Tænd for panden ved svag varmen og rør i blandingen under hele opvarmningen. Blandingen skal være varm, men må ikke koge. Tag panden af og si rosmarinbladene fra. Stil blandingen til afkøling. Når den er finger-varm / lunken, skal du smøre både hovedbund og hår ind i blandingen. Pak håret ind i en plastikpose eller noget husholdningsfilm og derefter et håndklæde. Lad kuren virke 15-20 minutter og skyld grundigt efter. Vask håret og slut af med balsam.

Sådan virker det:

Olien virker blødgørende og fugtgivende for både hår og hovedbund. Rosmarin har været brugt til hårpleje gennem flere århundreder på grund af sine mange gode egenskaber. Rosmarin virker beroligende og tilfører håret masser af sunde vitaminer. Ved at pakke håret ind i plastic eller film, skabes der en temparaturstigning, som øger effekten af kuren, idet den nemmere trænger ind i hårstråene. Brug kuren en gang om ugen – det er både nemt, effektiv og billigt.

God fornøjelse!

mid banners in subpages are coming here soon

Hårpleje – hjemmelavet hårserum

29 marts, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Døjer du med tørre eller slidte hårspidser, så prøv med lidt hjemmelavet hårserum, som nærer håret og giver det glans.

Det skal du bruge:

Jojobaolie

E-vitaminolie

Rosmarinolie

Alle produkterne kan købes i helsekostbutikker. Den hjemmelavede hårserum er meget drøj i brug, og du har således et sundt og billigt produkt til lang tids brug.

Sådan gør du:

Fyld en flaske eller anden beholder med jojobaolie. Tilsæt lidt e-vitaminolie og nogle enkelte dråber rosmarinolie. Ryst flasken og opbevar den på køl. Den hjemmelavede hårserum fordeles i håndfladerne og gnides ind i hårspidserne efter hver hårvask. Pas på med ikke at bruge for meget – et par dråber er nok.

Derfor virker det:

Olie virker blødgørende og fugtgivende på håret og er fyldt med vitaminer, som styrker og nærer håret. Rosmarin har gennem århundrede været anvendt som en effektiv urt i forbindelse med hårpleje, da den både virker rensende og styrkende.

God fornøjelse!

mid banners in subpages are coming here soon

Hårpleje med ølgær

16 marts, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Er du træt af dit slidte, ødelagte og glansløse hår?

For at opnå et smukt hår, er det nødvendigt at styrke håret indefra. Dette gøres primært gennem en sund og varieret kost med rigelige mængder næring og sunde fedtstoffer. Du kan dog godt hjælpe hårvæksten på vej på anden vis.

Ølgær, også kaldet Saccharomyces cerecvisiæ består af en lille ølgærsvamp, der kun er 0,01 mm lang. Denne svamp spalter sukker til alkohol og kuldioxid og anvendes i rendyrket form til ølbrygning.

Denne lille ølgærsvamp har gennem flere forsøg vist sig at have en lang række positive indvirkninger på håret. Med en daglig indtagelse af ølgær, vil håret langsomt blive stærkere, længere og mere glansfuldt.

Ølgær fås som tabletter og kan købes hos Matas. Du skal tage 6 tabletter om dagen.

God fornøjelse!

mid banners in subpages are coming here soon

Hårkur – Hjemmelavet hårkur med æg

25 februar, 07:00, by Redaktionen

Slip for hårkure med parabener og skadelig kemi – og spar masser af penge. Helseportalen.com har afprøvet en hjemmelavet hårkur – som virker!

Du skal bruge:

1 æggeblomme

3 skefulde honning

1 skefuld olie.

Sådan gør du:

Bland ingredienserne sammen og masser dem godt ind i håret. Lad det trække 30 minutter. For at øge effekten, kan du pakke håret ind i en plasticpose og et håndklæde. Varmen får hårkuren til at trænge hurtigere og dybere ind i hvert hårstrå.

Efter 30 minutter skal du putte godt med shampoo i håret, INDEN du skyller, da det ellers kan være svært at få massen ordentligt ud af håret. Skyl og vask igen, indtil håret føles helt rent.

Vupti, dit hår bliver skinnende, blankt og sundt – (næsten) helt gratis!

mid banners in subpages are coming here soon