Category Hudpleje

Hudpleje – ansigtsmaske med kiwi

20 august, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Denne lækre ansigtsmaske giver masser af fugt og vitaminer til huden. Den egner sig til alle hudtyper.

Det skal du bruge:

1 kiwi

1 mango

3-4 spsk yoghurt naturel

Sådan gør du:

Blend ingredienserne til en ensartet masse og smør det i ansigtet. Undgå øjenomgivelserne. Lad masken trække 15 minutter. Undervejs vil du mærke, hvordan det trækker i huden. Det er tegn på, at masken arbejder. Skyl efter med lunkent vand og afslut med fugtighedscreme.

Sådan virker det:

Mango er den frugt i verden, der indeholder mest A-vitamin. A-vitamin er naturens anti-age. Det virker opstrammende og udglattende på huden. Kiwien er fyldt med gode, sunde vitaminer, der giver huden ny vitalitet. Yoghurten tilfører huden sunde mælkesyrer, som lukker porerne og virker beroligende på huden.

God fornøjelse!

mid banners in subpages are coming here soon

Hudpleje – bløde og velduftende fødder

13 august, 07:00, by Redaktionen Tags:, ,

Forkæl dig selv med et varmt og velduftende fodbad – og nyd den silkebløde fornemmelse på fødderne.

Det skal du bruge:

En balje

½ dl. mandelolie

10 dråber æterisk olie efter eget valg, eukalyptus giver en dejlig opfriskende fornemmelse, mens lavendel virker beroligende

1 håndfuld groft salt

Sådan gør du:

Fyld baljen med varmt vand og tilsæt olie, salt og æterisk olie. Nyd duften og varmen, mens du sidder med fødderne i baljen. Tør fødderne grundigt bagefter.

God fornøjelse!

mid banners in subpages are coming here soon

Hudpleje – hjemmelavet ansigtsmaske med masser af fugt

06 august, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Efter en lang sommer med sol, saltvand og udendørs liv har huden brug for masser af fugt og pleje. Denne ansigtsmaske er fyldt med vitaminer – og er både nem og billig at lave selv.

Det skal du bruge:

½ avokado

½ banan

lidt honning

Sådan gør du:

Mos avokado og banan, lun honning og tilsæt. Rør rundt, til massen når en ønsket konsistens. Påfør masken på ansigtet og på halsen, undgå øjenomgivelserne. Lad masken trække i 15 minutter og skyl med lunkent vand. Afslut med en fed fugtighedscreme.

Sådan virker den:

Avokado er rig på sunde olier og tilfører derfor masser af god fugt og vitaminer til huden. Bananen hjælper huden med at holde på fugten og indeholder desuden vigtige B-vitaminer. Honning virker beroligende og smidiggørende på huden.

God fornøjelse!

mid banners in subpages are coming here soon

Soleksem

21 juli, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Soleksem er en hudsygdom, som hvert år rammer ca. 15% af befolkningen. Det er især kvinder i alderen 10-30 år, der er i farezonen for at udvikle soleksem. Lys hudtype med sparsomt pigment øger risikoen, ligesom soleksem også kan være arveligt.

Symptomer

De mest almindelige symptomer på soleksem er:

 • Kraftig kløe
 • rødligt udslæt med knopper eller blærer

Hvis du har mistanke om, at du lider af soleksem, bør du kontakte din læge, da ovenstående symptomer også kan skyldes andre og mere alvorlige lidelser. Soleksem forsvinder af sig selv, når sommermånederne er forbi.

Forebyggelse

For at undgå udbrud af soleksem bør du:

 • Benytte solcreme med høj faktor
 • Iklæde dig let tøj
 • Undgå solarium samt den stærkeste middagssol
 • Undgå den skarpe vintersol, som reflekteres i sne
 • Eventuelt få lysbehandling hos lægen i forsommeren for at hærde huden
 • Såfremt ovennævnte ikke er nok, findes der også tabletter, som mindsker soleksem


mid banners in subpages are coming here soon

Hudpleje – Tør hud

20 juli, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Næsten 1/3 af alle danskere har oplevet problemer med tør hud. Huden udtørres på grund af ydre påvirkninger som vind og vejr og mister desuden fugt i takt med alderen. Det er vigtigt at give huden masser af fugt, så den holder sig smidig og modstandsdygtig overfor eksem og andre hudirritationer.

Hvorfor bliver huden tør?

Tør hud opstår, når hudbarrieren, altså det naturlige fedtstof i hudens hornlag bliver reduceret. Hermed opstår en  proces, hvor fordampningen øges. Det kan ske, når huden hyppigt udsættes for vand, sæbe eller kraftige rengøringsmidler.

I sommermånederne er der ekstra mange, der døjer med tør hud på grund af sol, saltvand og meget udeliv. Den tørre hud er ekstra følsom overfor solens skadelige stråler, og det er derfor ekstra vigtigt at være omhyggelig med hudplejen i sommermånederne.

Pleje

For at pleje huden, bør du bruge en god fugtigslotion dagligt. Du kan også smøre huden ind i naturlige olier såsom mandelolie eller avocado-olie. Ansigtshuden kan med fordel få en nærende fugtmaske 1-2 gange om ugen. Find masser af lækre opskrifter her på siden under “hudpleje”

Og husk så solcreme – både i ansigtet og på kroppen!

mid banners in subpages are coming here soon

Skintonic med æble

16 juli, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Prøv denne lækre og velduftende skintonic, der er 100% naturlig og tilfører masser af gode vitaminer til huden. Æbler er naturens egen anti-age kilde. Denne skintonic indeholder A og C vitaminer, forskellige mineraler, enzymer og frugtsyre, som renser huden for fedt og snavs og holder huden frisk og ren.

Det skal du bruge.

1 æble

1-2 dl. blomstervand (kan købes i helsekostbutikker)

Sådan gør du:

Riv æblet fint og si saften fra. Hæld saften i en beholder med låg, bland blomstervandet i og ryst. Opbevar blandingen på køl, så kan den holde sig cirka en uge.

God fornøjelse!

mid banners in subpages are coming here soon

Ansigtsmaske og smoothie i et

13 juli, 07:00, by Redaktionen Tags:, ,

Med denne lækre opskrift får du hele to ting i et. Den sunde og vitaminfyldte blanding giver nemlig sundhed og skønhed både indvendigt og udvendigt. Påfør den som en foryngrende ansigtsmaske og nyd den samtidig som en velsmagende smoothie, der giver dig et boost af sunde vitaminer.

Det skal du bruge:

1 avocado

1/2 honing melon

En håndfuld friske jordbær

3 spiseskefulde honing

5 tørrede aprikoser

Ymer eller yoghurt naturel, til den ønskede konsistens er opnået

Isterninger

Evt. rørsukker, hvis den skal være sødere

Sådan gør du:

Blend alle ingredienserne og smag til. Nyd drikken i et højt glas med sugerør. Som ansigtsmaske skal blandingen påføres hele ansigtet undtagen øjenomgivelserne. Lad den trække 15 minutter og skyl efter med lunkent vand. Afslut med fugtighedscreme.

Sådan virker det:

Avocado indeholder masser af de sunde, umættede fedtstoffer, som har en god anti-age effekt på huden. Samtidig er fedtet med til at styrke hjernen og koncentrationen samt gøre huden smuk indefra. Honning indeholder sunde B-vitaminer og har en blødgørende effekt på huden. Fra honningmelonen får du masser af fugt og genopbyggende enzymer. Jordbær er sprængfyldt med jern og C-vitamin, og mælkeproduktet har en beroligende virkning på huden.

God fornøjelse!

mid banners in subpages are coming here soon

Solbeskyttelse til de mindste

09 juli, 07:00, by Redaktionen Tags:

Sommeren er endelig kommet til Danmark, og det er nu, vi skal nyde vejret, slappe af og få masser af sunde D-vitaminer fra solens stråler. Men pas godt på de små i det varme vejr. Børn har brug for ekstra solbeskyttelse for ikke at blive forbrændte.

I sommertiden er ozonlaget tyndt på vores breddegrader, og det betyder, at vi ikke er så godt beskyttet mod solens skadelige stråler. Alle har brug for solbeskyttelse, men børn er særligt udsatte og bør derfor vises ekstra opmærksomhed, når de leger i solen.

Hvorfor er børn mere sårbare?

Børn kan ikke tåle ligeså meget sol som voksne. Det skyldes, at børn stadig vokser, hvilket betyder, at deres celler overalt i kroppen deler sig meget hurtigere end cellerne i en voksen krop. Den hurtige celle-deling gør børnene mere påvirkelige overfor de skadelige solstråler, og de har nemmere ved at blive forbrændte på huden. Større solskoldninger i barndommen er en medvirkende årsag til hudkræft senere i livet, så der er al mulig grund til at beskytte de små, mens de leger og tumler i solen.

Beskyt dit barn bedst muligt med følgende råd:

Undgå direkte sol til børn under ½ år.

Find skyggefulde legesteder.

Brug en solcreme med høj faktor flere gange om dagen. Husk at lave aftaler omkring solbeskyttelse med vuggestue, børnehave eller dagpleje.

Giv børnene tyndt bomuldstøj på.

Undgå timerne mellem 12 og 15, hvor solen er stærkest.

Køb en hat eller kasket, som beskytter den sarte hud i ansigtet.

Og husk så at nyde solen, mens den er her!

Rigtig god sommer!

mid banners in subpages are coming here soon

Hudpleje – Smukke sommerfødder

05 juli, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Det er tid til at finde sandalerne frem – og det betyder samtidig, at det er tid til en grundig forkælelse af fødderne, som hele vinteren har været lukket inde i støvler og sko.

Helseportalen guider dig til den ultimative fodpleje:

 • Start med et dejligt, varmt fodbad, som blødgør huden. Tilsæt gerne noget badeolie. Har du gullige negle, kan du også presse en halv citron i vandet, det lysner neglene.
 • Klip og rens neglene. Pas på, du ikke klipper neglene for langt ned, da det kan give ømhed og i værste fald betændelse.
 • Fil den tørre hud af med en god fil. Vær ikke for voldsom, da det blot vil føre til mere hård hud.
 • Skrub fødderne med fodscrub eller en hjemmelavet blanding af groft salt og lækker olie. Vask fødderne grundigt bagefter og tør dem i et håndklæde.
 • Smør fødderne ind i en lækker creme eller olie for at tilføre masser af fugt.
 • Afslut med en flot neglelak i en af sommerens hotte farver.

Nu er du klar til at hoppe i sandalerne!

mid banners in subpages are coming here soon

Hudpleje – Hjemmelavet skintonic

15 juni, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Prøv denne nemme, sunde og billige skintonic derhjemme.

Det skal du bruge:

1 agurk

1 kaffefilter

Sådan gør du:

Riv agurken fint og si saften fra gennem et kaffefilter. Opbevar agurkesaften i køleskabet. Hver aften og morgen efter afrensning af huden, dupper du den hjemmelavede skintonic i ansigtet med et stykke vat. Afslut med fugtighedscreme.  Din hjemmelavede skintonic holder sig ca. en uge i køleskabet.

Derfor virker det:

Skintonic bruges til at tilføre huden fugt og rense porrerne. Agurk virker beroligende og sammentrækkende på huden. Derudover tilfører den gode, sunde vitaminer.

Verdens muligvis billigste skintonic!

mid banners in subpages are coming here soon