Category Helbred

Hævede ankler

26 januar, 11:20, by Redaktionen Tags:, , ,

Hævede ankler – en naturlig løsning?

Vi har modtaget en læser-henvendelse vedrørende hævede ankler og bringer her både spørgsmål og svar i håb om, at andre kan få glæde af det:

Spørgsmål:

”Jeg lider utrolig meget af hævede ankler det spænder så meget at det kan gøre ondt. jeg får piller ( sparkal) for det som er uden den store efekt så jeg efterlyser et efektiv naturprodukt som mske kunne hjælpe mig. Mvh G.”

Svar:

Kære G.

Hævede ankler opstår som oftest på grund af en væskeansamling i ankelleddet eller i det væv, der omgiver anklen. Årsagen til, at der opstår en væskeansamling kan eksempelvis være overbelastning, en tidligere forstuvning af anklen, infektion, gigt eller lignende. Det er vigtigt, at din læge undersøger årsagen til de hævede ankler til bunds for at sikre dig en korrekt behandling.

Heldigvis er der også noget, du selv kan gøre for at mindske generne.

Venepumpeøvelser

Venepumpeøvelser er en effektiv måde at få blodet til at strømme hurtigere i benene og dermed lede væsken væk fra anklerne. Stil dig på tæer og støt dig til en væg. Sænk nu langsomt hælen ned mod gulvet og kom op på tå igen. Gentag 10-20 gange og hold en pause. Du kan også tage i svømmehallen. Især crawl er en effektiv måde at pumpe væsken ud af anklerne på.

Naturmedicin

Gyldenris- og padderokke- te virker vanddrivende, så det kan du muligvis have gavn af. Prøv at drikke 2 kopper dagligt og se, om det har nogen effekt.

Varm sennepsolie er et gammelt husgeråd, som har været anvendt mod hævede ankler i mange år. Lad to teskefulde sennepsfrø trække natten over i en kop vand. Varm blandingen forsigtigt op og påfør den på det ramte område.

Æblecidereddike menes også at have en gavnlig effekt på vand i benene. Det fås både i flydende form og som piller.

Nyrekur

Prøv også denne nyrekur, som har hjulpet mange med hævede ben og ankler: Lav en kande gyldenriste om morgenen og drik den i løbet af dagen, varm eller kold. I tre af kopperne tilsætter du 30 dråber nehprosolid. (Kan købes i helsekostbutikker). Fortsæt med kuren i 2 uger.

Alternativ behandling

Vores bedste råd vil være at opsøge en zoneterapeut eller akupunktør. Begge behandlingstyper har vist sig meget effektive i forhold til hævede ankler. Du vil formentlig allerede kunne mærke en bedring efter første behandling, både i ømheden/den spændte fornemmelse og i selve hævelsen.

Andre råd

Sørg for at hvile benene så ofte du kan. Placer dem over hjertehøjde, for eksempel på en tyk pude. Sørg også for at få masser af motion og undgå rygning og alkohol.

Held og lykke!

Med venlig hilsen,

Helseportalen

mid banners in subpages are coming here soon

Sundhed – Mænd tror stadig, de er unge drenge

03 november, 18:43, by Redaktionen Tags:,

Mænd dør i snit 5 år tidligere end kvinder. Årsagen er, at de lever usundere end kvinder og er for dårlige til at kontakte lægen i tide.

Problemet bunder ofte i det faktum, at mændene har en forkert opfattelse af deres egen sundhed. De ser sig selv som slankere og sundere, end de egentlig er. Regitze Siggaard, der er forebyggelseskonsulent siger: ”Når det handler om overvægt, så føler mænd sig ikke ramt. De ser ikke sig selv som overvægtige, men som en ung fyr, der spiller fodbold. En undersøgelse viser, at mere end dobbelt så mange overvægtige mænd som kvinder opfatter sig selv som normalvægtige eller undervægtige.”

Den gode nyhed er dog, at yngre mænd ser ud til at passe bedre på sig selv end den ældre generation. Professor dr. med. Kaare Christensen fra Syddansk Universitet siger: ”De unge fædre går i dag oftere til lægen med barnet, og dermed får de også et mere naturligt forhold til selv at gå til lægen.”

Kilde: Helse

mid banners in subpages are coming here soon

Kærlighed virker smertelindrende

15 oktober, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Kig på din kæreste og reducer dine smerter med op til 45 %. Et forsøg foretaget på Standford University i USA viser, at kærlighed virker smertelindrende. Årsagen er, at de kærlige følelser aktiverer belønningscentrene i hjernen. Forskerne håber, at resultatet kan medføre en bedre forståelse og udnyttelse af belønningscentrenes evne til at reducere smerte bedre.

Læs mere HER

Kilde: www.dr.dk/sundhed


mid banners in subpages are coming here soon

Kaffe – kan man blive afhængig?

12 oktober, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Kaffe indeholder det opkvikkende stof koffein, som ved intensivt forbrug kan skabe afhængighed. Intensivt forbrug vil sige mere end 3 kopper dagligt. Afhængigheden kommer til udtryk ved ubehag i de perioder, hvor man ikke får sin koffein. Ubehaget kan være hovedpine, træthed, koncentrationsbesvær mm. – altså abstinenssymptomer, som det kendes fra andre typer afhængighed.
En måde at komme over sin afhængighed er ved gradvist at nedtrappe forbruget over en periode på et par uger. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man højst drikker 2-3 kopper kaffe dagligt. Holder man sig til dette niveau, har kaffe faktisk en lang række sundhedsfremmende egenskaber.

Læs meget mere om kaffe HER

mid banners in subpages are coming here soon

Proteiner fra bælgfrugter – gør det nemt for dig selv

04 oktober, 07:00, by Redaktionen Tags:, ,

Dag for dag bliver vores krop fornyet og genopbygget fra inderst til yderst. Materialerne hertil kommer fra det protein, du spiser. Den genetiske struktur i samtlige af kroppens celler består af protein: Dine muskler, din hjerne, din hud osv. Protein er således nødvendigt for at opnå en stærk og sund krop.

Protein fås typisk fra kød, fjerkræ, fisk og æg. Men der findes et alternativ, som er langt billigere – og som er et fremragende og sundt alternativ til alle, der ønsker at spise vegetarisk eller bare holde en kødfri dag om ugen.

Alternativet er bælgfrugter såsom tørrede linser, bønner og kikærter. Disse bælgfrugter er gode proteinkilder, som enten kan erstatte kødet eller anvendes som tilbehør/supplement til en ret.

Der er mange, som synes det er besværligt at anvende de tørrede bælgfrugter i madlavningen. Her er nogle tips, som gør det nemmere at få bønner og linser med på bordet.

Bønner og kikærter har det til fælles, at de skal stå i blød natten over. Det kan gøre det svært at planlægge. Lav derfor en stor portion bønner/linser, kog dem og frys dem ned i mindre portionsstørrelser. Således kan du nemt tage en pose op og putte dem direkte ned i den gryderet/salat du laver.

Linser skal ikke stå i blød men koges ligesom ris. Prøv at skifte risen ud med linser eller lav en blanding af halv linser og halv ris. På den måde får du nemt integreret linserne i din favoritretter.

Linser er også gode til sammenkogte retter og supper, hvor de giver ekstra fylde og en længere mæthedsfornemmelse.

Med bare 100 gram linser/bønner fårdu samme proteinindhold som 100 gram kylling – både nemt og billigt.

God fornøjelse!

Kilder:

www.dr.dk/sundhed

www.alun.dk

mid banners in subpages are coming here soon

Alkohol – den anbefalede mængde halveres

16 september, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Sundhedsstyrelsen har indført nye anbefalinger for, hvor meget vi bør drikke. I 1990 kom de første anbefalinger til henholdsvis mænd og kvinder. Disse er i dag halveret, således at mænd maksimalt bør drikke 14 genstande om ugen, og kvinder skal holde sig inden for 7. Samtidigt anbefales det maksimum at drikke fem genstande i træk.

Sundhedsstyrelsen begrunder ændringen med, at den gamle anbefaling var ment som et absolut loft, men at mange danskere forstår anbefalingerne, som hvad der er et acceptabelt forbrug.

Ændringerne møder kritik. Dels på grund af den store nedsættelse. Dels i manglende tro på, at det ændrer folks drikkevaner. Misbrugsekspert Henrik Rindom mener, at man i stedet skal regulere forbruget gennem priser, aldersgrænser og tilgængelighed. “Der en kæmpe kløft mellem, hvad der bør gøres, og hvad der rent faktisk kan lade sig gøre. Alkohollobbyen i Europa er simpelthen for stærk, og rigtig mange menneskers levebrød afhænger af alkohol,” siger han.

Læs mere på sundhedssyrelsens hjemmeside: http://www.sst.dk/

mid banners in subpages are coming here soon

Sundhed – smil til verden og lev længere

13 september, 07:00, by Redaktionen Tags:, , ,

Glade kvinder lever længere.

Kvinder, der har en positiv og optimistisk indstilling til livet, lever længere. Det er konklusionen på en stør amerikansk undersøgelse på næsten 100.000 kvinder.

Mindre risiko for livstruende sygdomme

Glade og positive kvinder havde i undersøgelsen 9 % mindre risiko for at udvikle hjertesygdomme og 14 % mindre risiko for at dø i løbet af den otte år lange undersøgelse. Pessimistiske kvinder, derimod, har højere blodtryk og mere kolesterol i blodet. Kvinder, som tænker negativt eller fjendtligt om andre, som nærer fjendtlige følelser eller er mistroiske havde 16 % større risiko for at dø i løbet af de otte år, forskerne fulgte kvinderne.

Professor Hilary Tindle, der er ansvarlig undersøgelsen, siger: “Meget tyder på, at konstante og meget negative følelser er skadelige for helbredet”.

En tidligere lignende undersøgelse blandt mænd viste samme tendens.

Læs mere HER

mid banners in subpages are coming here soon

Rygning under graviditeten nedsætter barnets evne til selv at få børn

09 september, 07:00, by Redaktionen Tags:, ,

Ryger du under din graviditet, kan dit barn få svært ved selv at få børn.

Antallet af kønsceller falder

Rygning under graviditeten nedsætter antallet af kønsceller hos fostre. Det er konklusionen af ny forskning fra blandt andet Rigshospitalet. At rygning under graviditeten er skadelig, har længe været kendt, men den nye forskning viser entydigt, at rygning udover sundhedsskadelige påvirkninger også har en betydning for barnets fremtidige evner til selv at få børn.

I forsøgene blev 24 pigefostre og 28 drengefostre fra aborter undersøgt, og der blev taget prøver fra de rygende kvinderne. Resultaterne blev sammenlignet med fostre fra ikke-rygende mødre. Undersøgelsen viser, at antallet af kønsceller, dvs. de celler, der danner æg hos kvinder og sædceller hos mænd blev reduceret med 55 % hos drengefostre, hvis moderen røg under graviditetens første tre måneder. Den negative effekt på fostrets celler var størst hos de mødre, der havde røget mest. Også piger bliver negativt påvirket af cigaretrøg, så der sammenlagt er et fald i fostres kønsceller på 41%, når moderen ryger under graviditeten.

Forklaring på faldende fertilitet

Professor Claus Yding Andersen fra Rigshospitalets Reproduktionsbiologisk Laboratorium, der står bag undersøgelsen mener, at den nye viden kan være med til at forklare generelt faldende fertilitet de seneste år. “Selvom færre og færre ryger under graviditeten i vestlige lande, så ryger hver 8. gravide kvinde stadig gennem hele sin graviditet. Og når vi ser på disse nye forskningsresultater, så er der endnu stærkere grundlag for at fraråde kvinder at ryge, mens de er gravide.”

Læs mere om undersøgelsen HER

mid banners in subpages are coming here soon

Overvægt kan skyldes manglende søvn

08 september, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Teenagere der sover for lidt, tager nemmere på. Det er konklusionen af et nyt amerikansk studie. Undersøgelsen viste, at teenagere, som sov mindre end 8 timer om natten, optog flere kalorier fra fedtet i maden, end teenagere der sov 8 timer eller mere.

Undersøgelsen blev gennemført på 240 teenagere fra 16-19 år over en periode på 5-7 nætter. Resultatet var, at teenagere, som sov mindre end 8 timer optog 2,2 % flere kalorier fra fedt end de øvrige teenagere.

Konklusionen understreger, hvor vigtig søvn på for helbredet og for at undgå overvægt allerede i en tidlig alder.

Læs mere om undersøgelsen HER

mid banners in subpages are coming here soon

Sex er sundt

31 august, 07:00, by Redaktionen Tags:,

Sex er ikke bare dejligt, det er også noget nær en mirakelkur over dårligdomme af enhver art.

Alle undersøgelser lander på samme konklusion: Sex er sundt!
Derfor er sex sundt:

Sex modvirker stress
Sex frigiver stoffer, der har en beroligende effekt. Sex kan derfor hjælpe os med at koble af efter en lang stressende dag og på sigt modvirke og forebygge stress.
Sex styrker hjertet
Sex er rigtig god motion!  Den normale hvilepuls er omkring 60-80. Når du dyrker sex, kommer den nemt op på 100. Som ved al anden fysisk aktivitet, bliver vores hjerte styrket, og det er altså en myte at sex kan fremprovokere hjerteanfald.
Sex forlænger levealderen
Undersøgelser viser, at mænd som ofte får udløsning, lever længere. Seksuel tilfredsstillelse øger også livsglæden, og den spiller en stor rolle, når det gælder levealderen.

Sex modvirker asma
Sex er med til at træne lungefunktionen og dermed modvirke astma.
Sex forbedrer søvnen

Sex frigiver nogle særlige hormonstoffer, der får kroppen til at slappe af. Stofferne virker inden for cirka et kvarter og gør det nemmere at falde i søvn.

Sex mindsker smerte
Sex udløser endorfiner, som mindsker smerter. Derudover har afledning også en stor effekt på smerter. Det er svært både at have ondt og nyde på samme tid!

Sex modvirker diabetes
Sex hjælper både på insulinsegretion og insulinets virkning. Sex er god motion og dermed også et effektivt middel i kampen mod diabetes.
Sex slanker
Sex hjælper dig til at forbrænde kalorier – på en yderst behagelig måde. Pulsen stiger, og forbrændingen går i vejret – også efter sex.

Sex forebygger depression
Sex frigiver nogle stoffer, for eksempel endorfiner, som er både beroligende og stimulerende, og som sætter humøret i vejret.Effekten viser sig både på kort og længere sigt.

Onani har i øvrigt mange af de samme virkninger!

mid banners in subpages are coming here soon